R&М България Производство основна снимка

Ученици от столични гимназии преминаха обучение в „R&М България Производство“

11 младежи завършиха успешно производствената си практика в компанията „R&М България Производство“, която е водещ производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни

Ученици от столични гимназии получиха възможност да се обучават в „R&М България Производство“ (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън), част от швейцарската компания Reichle & De-Massari. Общо 11 младежи преминаха успешно своята лятна практика в компанията, която е водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни.

Участници в обучението в „R&М България Производство“

В обучителната програма се включиха осем ученици от 10 и 11 кл. от Професионална гимназия по телекомуникации гр. София и трима ученици от 11 кл. от СПГЕ „Джон Атанасов“. В рамките на две седмици, от 1 до 14 юли, те имаха възможност да натрупат професионален опит и знания в работните центрове на „R&М България Производство“ – Кабели, Компоненти и Платформи. За младежите престоят в компанията е от особена важност, тъй като получават реална представа за продуктите и системите за комуникационни мрежи и мрежи за данни, които компанията произвежда. Също така придобиват умения и навици за работа, необходими за бъдещето им професионално развитие. На четирима от учениците „R&М България Производство“ предложи възможност да натрупат допълнително опит, като останат да работят за компанията през лятната ваканция.

Станка Стоянова, директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията коментира:

„Гордеем се, че „R&М България Производство“ продължава традицията и дава възможност на ученици да натрупат опит по време на производствените практики през лятото. За нас е изключително ценно да обучаваме млади хора и да им предоставяме шансове за кариерно развитие. Благодарим на ръководителите и екипните лидери в звената, в които се обучаваха учениците, за това че проявиха ангажираност и ги запознаха с добрите практики в производството, които ще използват успешно в бъдещата си професионална реализация. Вярваме, че в бъдеще ще продължим доброто сътрудничество и с двете гимназии, с които работихме тази година“.

Подкрепата на дуалното образование и инвестицията в развитието на младите таланти е сред главните приоритети както на „R&M България Производство“, така и на компанията в глобален мащаб. Тя припознава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери.

За R&M (Reichle & De-Massari AG)

R&M (Reichle & De-Massari AG) е структура от компании, базирана във Ветцикон, Швейцария. Оперира в глобален мащаб в сектора на информационните и комуникационни технологии. Компанията разработва, произвежда и предлага иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Благодарение на своя иновативен потенциал R&M вече покрива всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи. Мрежовите решения на R&M намират приложение в сферата на локалните и телекомуникационните мрежи, оптиката до дома и центровете за данни. Семейната компания, основана през 1964 г., разполага със собствени производствени предприятия в единадесет международни локации.

Търговската организация „R&M Bulgaria“ повече от 20 години предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 13 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.

Основаното през 2011 г. дружество „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

Споделете мнения и коментари с нас в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.