Space Camp Turkey 2022 основна снимка

Започва конкурсът за участие на български ученици в Space Camp Turkey 2022

Учениците могат да се включат в конкурса Space Camp Turkey 2022 с есе, посветено на космическата мода, телескопа James Webb или да си представят, че са корабокрушенци на Луната

Учениците на възраст от 11 до 15 години от всички български училища вече могат да кандидатстват за участие в конкурса за космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey 2022. За целта те трябва да изпратят есе до 500 думи или видео есе до 5 минути на български или английски език по една от следните теми: „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос”, „Един мой ден като корабокрушенец на Луната” или „Космическата „мода” през последните 60 години – тенденции в космическите костюми”. Крайният срок за изпращане на творбите е 6 февруари 2022 година.

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата Space Camp Turkey. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България.

„Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.” – посочва  Мирослава Димитрова от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

Повече за Space Camp Turkey

В гр. Измир, Турция се намира един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA – Space Camp Turkey. Той е единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер в Европа, Азия и Близкия Изток.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение като партньорството продължава вече 13 години. До момента има над 1000 участвали български ученици, над 34 медалисти от състезания в Space Camp Turkey и над 300 раздадени стипендии за участници в програмата.

Ако материалът Ви е харесал, заповядайте да го коментираме в нашата Facebook група „Технологичното общество на България„.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.