Наука

За значителен принос на Apple в здравеопазването споменава главният изпълнителен директор на технологичния гигант Тим Кук.

Тим Кук загатва за значителен принос на Apple в здравеопазването

За значителен принос на Apple в здравеопазването споменава главният изпълнителен директор на технологичния гигант Тим Кук. Той представи амбициите на екипа си в сектора, подсказвайки, че ще премине далеч отвъд уелнес приложения и устройства като Apple Watch.

Още »
една от ракетите на SpaceX

Ракетите на SpaceX, или какво да очакваме от Илън Мъск след Falcon Heavy?

Ракетите на SpaceX, или какво да очакваме от Илън Мъск след Falcon Heavy през следващите години - още изстрелвания, по-мощни ракети и още по-големи предизвикателства.

Още »
д-р Маргарита Маринова от SpaceX

Д-р Маргарита Маринова с ключов принос в програмите за изследване на Марс на Space X

Запознайте се с д-р Маргарита Маринова. Тя е първата българка в компанията на Илън Мъск Space X, която от 2013 г. работи като старши авиационен инженер по въпросите на Марс и разработката на двигателни системи.

Още »
Кървава Синя Супер Луна

Кървава Синя Супер Луна довечера – но няма кръв и няма да е синя

На 31 януари и 1 февруари ще може да се наблюдава рядкото явление Кървава Синя Супер Луна, което не е нито кърваво, нито синьо.

Още »
sucr

НАСА разработи нова система SUCR за откриване на извънземен живот

НАСА разработи нова система SUCR за откриване на извънземен живот, която може да генерира лазер за анализ на химичния състав на микроскопично ниво.

Още »

Откритията с Нобели: Айнщайн бе прав, часовникът в нас и позиращи молекули

Седмицата на Нобеловите награди тече с пълна сила. И докато всички тръпнат в очакване дали Кралската академия в Швеция ще предизвика поредна полемика с призовете за мир и литература, тези за физика, химия и медицина вече получиха овациите си. Накратко: Нобелова награда за физика получи потвърждаването на теорията за гравитационните …

Още »