ИТ кариерен старт

Стартира нов прием за програмите за ИТ кариерен старт

 Телерик Академия, водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, обяви, че стартира приема за Telerik Academy Alpha с Java и .NET. Програмите, които подготвят участниците за успешен ИТ кариерен старт и последваща реализация в сектора, ще започнат съответно на 27 май за Java и 10 юни за .NET и са с продължителност 6 месеца.

Кандидатстването е отворено през сайта на академията.

Нужда от отлично подготвени ИТ специалисти

Липсата на достатъчно и добре подготвен технологичен талант продължава да бъде сред водещите предизвикателства за бизнеса. Според доклад на Европейската комисия недостигът на ИТ специалисти в Европа се очаква да нарасне до 500 хил. души през 2020 г.

Междувременно в България всяка втора компания от сектора планира 25-50% ръст през годината, но прогнозата за цялата индустрия е само 10% ръст- поради липса на достатъчно кадри, сочи проучване на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Програмата за подготовка на младши технологичен талант – Telerik Academy Alpha, адресира тези тенденции като създава отлично подготвени специалисти за цялата индустрия.

6-месечно практическо обучение и кариерен старт

Участниците в Telerik Academy Alpha преминават интензивна практическа подготовка с продължителност 6 месеца. Освен че имат 440 ч. присъствени обучения, те работят индивидуално и в екип по софтуерни решения с нарастваща сложност и създават финален проект с участието на бизнеса. Така курсистите усвояват ключови умения и най-новите технологии в областта на програмирането. В условия, наподобяващи реалната работна среда.

Обученията се водят от водещи технологични лектори с дългогодишен опит в софтуерната индустрия и реализирането на ИТ трейнинги. Те се провеждат в малки групи по 40-45 души, предоставящи възможност за индивидуален подход на преподаване. Заедно с това участниците преминават практически обучения за развитие на личностните и комуникационните им умения и подготовка за кандидатстване за работа. В резултат 70% стартират своята ИТ кариера до два месеца от завършването си, след което и останалите.

Процес по кандидатстване

Желаещите да се обучават в Telerik Academy Alpha могат да избират между едни от най- популярните софтуерни технологии в глобален мащаб – Java и .NET. За целта е необходимо да подадат автобиография и онлайн кандидатура на сайта на Телерик Академия. Срокът е до 15 април за Alpha Java и до 8 май за Alpha .NET.

Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор. Това може да е C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест. Кандидатите имат достъп до безплатни онлайн учебни материали и присъствени работилници. С тях ще се подготвят за кандидатстване.

Кариерно събитие

Желаещите да направят стъпка към професионална реализация в ИТ сектора, могат да научат повече за кариерните възможности и търсените от компаниите умения на 26 февруари от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Тематичното събитие „Кариерен старт в ИТ“ е отворено за всички. Изисква се обаче предварителна регистрация.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.