Microsoft Edge Сравнение на цените

Новият Edge поддържа сравнение на цените и добър Screenshot инструмент

Microsoft добавя функция за сравнение на цените към своя браузър Edge точно навреме за празниците

Заедно с опцията за сравнение на цените идва и полезен инструмент за скрийншот, който ще позволи лесно да заснемете цяла уеб страница. И двете функции са част от по-широка актуализация на Edge през този месец. Тя включва редица незначителни допълнения, които подобряват браузъра, задвижван от Chromium.

Новата функция на Edge за сравнение на цените работи при множество търговци. Ако пазарувате например за празниците и създадете списък с продукти в колекция, ще можете да натиснете бутона „сравняване на цената с други търговци на дребно“ за да видите сравнение.

Сравнение на цените Microsoft Edge

Втората голяма актуализация на Edge през този месец е нов инструмент за скрийншот. Въпреки че има много начини за скрийншот на уеб страница, повечето съществуващи инструменти просто правят скрийншот на това, което виждате, без да можете да заснемете цяла уеб страница или да превъртите, докато хващате екрана. Новият инструмент за скрийншот на Edge автоматично ще превърта страница надолу, за да можете да заснемете всичко в една екранна снимка.

Microsoft Edge Screenshot инструмент

Персонализиране на Новата страница

Наред със сравнението на цените и допълненията на екрана, Edge получава възможност за персонализиране на Новата страница. Работата с PDF също получава тласък, благодарение на обновената поддръжка на съдържанието. Това ще ви позволи да щракнете и бързо да навигирате до различни раздели на PDF, вместо да се мъчите с бавното скролване.

Microsoft добавя интеграция на Pinterest към функцията Collections в Edge. Така потребителите на Edge ще експортират уеб страници, изображения или текст от колекции в дъски на Pinterest.

Колекциите вече поддържат експортиране в Excel, OneNote, Word и Pinterest, но все още не по имейл.

„Имейлът беше нещо, за което говорихме в ранната ни визия за Колекциите“,

обяснява Divya Kumar, ръководител на Отдела за продукти на браузъра, за услугите, свързани с търсенето и съдържанието в Microsoft.

Обновеният Edge може да идва с нови функции, но браузърът все още не поддържа ключова за мнозина опция за синхронизиране. Макар да бе дадено обещание, че още през лятото опцията за синхронизиране ще бъде въведена, засега я няма. Има пък ново обещание, свързано с нея – за по някое време през есента.

Microsoft продължава да тества функцията си за вертикални раздели за Edge. Много от подобренията, обявени днес, ще включват допълнителни промени във версиите на Canary и Beta за Edge през следващите седмици.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg