Microsoft Edge получава нови цветни теми, спящи раздели и мениджър на пароли Заглавно изображение

Microsoft Edge получава нови цветни теми, спящи раздели и мениджър на пароли

Тази седмица Microsoft представя нови интересни добавки и функции за своя браузър. Edge получава нови цветни теми с актуализирани икони. Друга интересна новост е функцията за спящи раздели. Тя ще засили производителността на браузъра, както и на компютъра. Подобренията излизат за рождения ден на задвижвания от Chromium Microsoft Edge.

Новите теми на Microsoft Edge

Темите варират от прости цветове до такива като Halo, Microsoft Flight Simulator и Forza Horizon. Те ще оцветяват новите раздели, адресната лента и други части на браузъра. Microsoft актуализира и иконите на Edge за да съответстват на системата за плавен дизайн.

„В последната ни версия ще забележите фини актуализации на икони в Microsoft Edge, които са по-закръглени и по-меки на вид“,

обяснява изпълнителният директор на Microsoft Liat Ben-Zur. Той работи върху инициатива на компанията, наречена „Модерен живот“.

Спящите раздели

Общият вид и усещане на Edge се променя и Microsoft добавя някои полезни функции. Сред тях е функцията за спящи раздели. Основната ѝ цел е да подобри производителността на браузъра. Когато сте отворили няколко раздела, Edge автоматично изтегля системните ресурси от неактивните раздели. Така новите раздели ще зареждат по-бързо и ще работят по-добре.

Мениджърът на пароли на Edge

Microsoft постепенно въвежда новите си функции за управление на пароли. Регистрирайте се в нов уебсайт или променете съществуваща парола. Edge автоматично ще започне да предлага сигурна и сложна парола. Интересна функция е тази, при която браузърът наблюдава паролите Ви, за да ви предупреди, ако някоя от тях изтече онлайн.

Най-накрая, но не на последно място, от тази седмица Edge вече предлага и синхронизиране на разделите. Потребителите на браузъра ще могат да синхронизират цялата си уеб история и активни раздели на множество устройства, включително iOS и Android.

Преди година съобщихме, че премиерата на чисто новия браузър на Microsoft – Edge ще бъде на 15.01.2020 г.  9 месеца по-късно, през октомври, браузърът стана достъпен и за Linux. Съвсем кратко след това новият Edge започна да поддържа сравнение на цените и добър Screenshot инструмент. Е, трябва да признаем – поддръжката си я бива. Днес Edge получава нови цветни теми, а с какво ли ще ни изненада след още 9 месеца?

Ако темата Ви е интересна и желаете да я коментираме, заповядайте в нашата Facebook група „Технологичното общество на България„.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg