Google Chrome 85

Google Chrome 85 предлага групиране на раздели и по-висока скорост

Google Chrome 85 идва, обещава по-бързо зареждане на страници и нови функции за подпомагане на потребителите

Google Chrome 85 включва новата функция за групиране на раздели, която бе обявена от Google още през месец май. Тя позволява на потребителите на Chrome да групират уеб страници под персонализирани етикети. Потребителите могат да подреждат своите раздели според предпочитанията си – например работни задачи, лични проекти, новини или артикули за пазаруване. Освен това те могат да поставят приоритети на задачите си в браузъра Chrome.

Може да се каже, че груповите раздели имат за цел да въдворят ред в претрупаните ленти с раздели и да улеснят потребителите да следят какво правят.

„Сега можете да свивате и разширявате групите си с раздели, така че да е по-лесно да видите тези, до които трябва да получите достъп“,

заявиха от технологичния гигант Google.

„Това беше най-популярната заявка за функция, която чухме от потребителите, използващи групи от раздели. Внедряваме тази функционалност. Надяваме се да я опитате.“

Скоростта на сърфиране при Google Chrome 85 също получи подобрение – до 10%. Увеличената скорост се дължи на нещо, наречено профилирана ориентирана оптимизация (Profile Guided Optimization – PGO). Казано накратко, тази оптимизация позволява най-критичните за производителността части на кода на Chrome да работят по-бързо.

Google обясни, че е постигнала това подобрение, използвайки данни за използване в реални условия от потребителите на Chrome, за да идентифицира кои са най-често срещаните задачи и съответно да ги подсили.

PGO първоначално беше представен в Chrome 53 за Windows през 2016 г. Сега той се прехвърля както към Mac, така и към Windows с Chrome 85 в стабилния канал.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg