SanDisk USB-USB Type-C от SanDiskC

Новата флашка от SanDisk, използваща стандарта USB Type-C и капацитет 1TB

Тази година, по време на ежегодното събитие CES, бе представен прототип на новата флашка от SanDisk. Към момента тя представлява най-малката по физически размери флаш памет, използваща USB Type-C стандарт на свързване и капацитет на съхранение – 1TB.

Всяка година, по време на провеждането на CES, ставаме свидетели на съревнование от тип „кой го вади най-голям“ (капацитет на вместимост) и въпреки че към момента тази титла се носи от Kingston, които представиха флашка с капацитет 2TB, новата флашка от SanDisk печели симпатиите ни с малкия си физически размер. Другото основно предимство на малкото устройство е USB Type-C, който със своята универсална форма лека-полека превзема царското място в USB стандартите на свързванe.

Какво да очакваме от новата флашка от SanDisk?

Самият продукт е изключително удобен за прехвърляне на данни. Имате снимки на компютъра, които искате да копирате на телефона си, но нямате кабел? Никакъв проблем – можете да прехвърляте файлове от едно устройство на друго с голяма скорост, защото не се налага да използвате безжична връзка. Директно свързвате телефона си с флашката.

USB Type-C от SanDisk

Какво представлява USB Type-C стандарта ?

Той е достатъчно мощен да захрани не само телефони, но и персонални компютри. Работи с мощност 100W, което е предостатъчно дори и за някои сървърни машини. Освен това Type-C е обратим, което означава, че няма грешен начин на свързване.

За съжаление, по време на CES бе показан само прототип, който няма обявена цена и дата на излизане. Струва си да отбележим, че USB устройство от този тип струва около 350 долара. За щастие, SanDisk планират да го пуснат на по-приемлива цена, когато бъде завършен. SanDisk и към момента предлагат флаш памети с USB 3.1 и Type-C стандарт на свързване, с вместимост от 16GB до 128GB. Текущите цени можете да видите на картинката по-долу.

Досегашните алтернативи на новата флашка от SanDIsk

Досегашният проблем с USB стандартите на свързване

Всеки от нас към този момент се е сблъсквал с досадния проблем, опитвайки се да пъхне своя USB кабел наобратно. Допреди появата на USB Type-C, който бе създаден именно с цел решаване на този казус, всеки неуспешен опит се състоеше от поне три излишни движения.

Цялата процедура изглежда толкова лесна, че много малко хора изобщо обръщат внимание на подробностите около външния вид на USB устройството, особено пък преди да се опитат да го включат в съответното гнездо. Ако този проблем Ви е досаден и искате да научите за неговото лесно решение можете да погледнете нашето ръководство как да уцелваме правилната страна на USB – винаги и от пръв път.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Семерджиев