Заглавна картинка на статията "Lexar напуска потребителския пазар"

Lexar напуска потребителския пазар

Компанията Lexar има дългогодишен опит и успехи на пазара за цифрова памет. Картите за памет на Lexar са популярни и широко използвани по цял свят. За 20 години компанията се наложи като добър вариант за подобни продукти. За жалост, историята на Lexar приключва. Micron, компанията собственик на Lexar, обяви, че прекратява всякакви производствени процеси за потребителския пазар.

Lexar напуска пазара, но докога?

Карта памет Lexar

Според изказването на Micron, компанията спира всякаква работа за потребителския пазар под марката Lexar. Micron спират произвеждането на памет за складиране и ще насочат усилията на този отдел към „други канали с по-добри възможности и перспективи“. От друга страна, Micron разглеждат възможности да продадат част или изцяло марката Lexar. При това положение е напълно възможно това да не е окончателният край на компанията, а просто малка пауза.

Флашка и карта памет Lexar

Има шанс отново да видим флашки и SD карти с тази марка и в бъдеще. В официалния си блог компанията споменава, че Lexar ще продължи да обслужва клиентите си по време на преходния период. От тази гледна точка, потребителите с Lexar продукти могат да си отдъхнат, че ще бъдат обгрижени при проблем.

Лого на Lexar

Междувременно, все още разполагаме с достатъчно алтернативи от компании като SanDisk, Transcend, Kingston и други. Пазарът предлага достатъчно широка гама от алтернативи. Имаме всякакви варианти на капацитет, скорости, типове, размери и дизайн, от които можем да изберем, в случай че търсим флашка или друго устройство, за да складираме електронните си файлове. Можем да си отдъхнем, че няма да изпаднем в криза за памет. Поне не за сега.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.