The Duke

Прекалено големият контролер на Xbox, The Duke, се завръща

Спомняте ли си първия контролер (джойстик) за Xbox? Вероятно сте го „забравили“ с удоволствие, или пък с носталгия си спомняте за него? Е, ако сте от вторите, то имаме прекрасна новина за Вас! The Duke, както наричат прекалено големия контролер, се завръща!

The Duke is back!

През 2017 година, по време на E3, една от новините, останала извън светлините на прожекторите, беше свързана с Xbox. Научихме, че Microsoft са наели Hyperkin Games да пресъздадат The Duke, правейки го по-добър, по-лек, по-удобен и най-важното – съвместим с Xbox One и PC. Ето, че не се наложи да чакаме цяла вечност, за да научим кога ще се появи новият стар контролер. На CES 2018 Hyperkin Games показаха доста ретро аксесоари, един от които беше именно новата версия на The Duke. Засега от Hyperkin Games не се ангажират с точна цена за всеки пазар, но обещават новият джойстик да бъде в продажба до края на месец март. Ориентировъчната му цена е 70 щатски долара.

The Duke на CES 2018

Колегите от GameSpot са имали възможност лично да се докоснат до новата версия на The Duke, като са останали с положителни чувства. Първото нещо, на което те обръщат внимание – разположението на бутоните – е непроменено спрямо оригинала. Все пак има добавени нови бутони, горе вляво и горе вдясно, които изпълняват ролята на „белия“ и „черния“ бутон.

The Duke, new buttons

Друга положителна промяна е сериозното намаление в тежестта на джойстика. Ако сте имали възможност да използвате оригиналния контролер за по-дълго време, със сигурност сте забелязали, че играенето с него е равносилно на фитнес! Да, точно така, теглото на оригиналния контролер беше сравнително по-голямо и осезаемо от повечето контролери, дори от онова време. В центъра на новия джойстик, вместо оригиналното лого на Xbox, стои голям кръг, който показва анимацията по време на зареждането на старата версия на Xbox. The Duke ще се свързва посредство USB Micro и ще бъде съвместим с Xbox One, Xbox 360 и PC. А какво друго може да очаквате от Microsoft и Xbox през 2018, може да научите от нашата статия по темата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.