Нашите впечатления от The Evil Within 2

Много се чудих откъде да започна този материал. С голям скептицизъм започнах да играя играта и без никакви очаквания, което беше знак, че може да ме грабне – както и се случи. Трудно ми е също да ви разкажа за The Evil Within 2, без да издавам никакъв елемент от нея, но все пак ще опитам.

Накратко за The Evil Within 2

Sebastian Castellanos е изгубил всичко, дори дъщеричката си – Lily. За да я спаси, той е принуден да си партнира с Mobius – тайнствена организация, отговорна за разрушения му живот. Остава му един-единствен шанс за изкупление – проектът на самата организация. Един свят, в който никой не би искал да бъде – Union.

Това, което прави впечатление в играта, е акцентът върху horror елемента, смесен с екшън, и близките срещи с уродливи чудовища. Последните са изваяни сякаш от най-дълбоките ви кошмарни сънища. Пътят, който ще изминете, е осеян с всевъзможни зомбита и всестранни личности, които ще ви карат да изхвърлите мишката или контролера, когато най-малко очаквате. Разбира се, не всичко е джъмп скеър, писъци и ужаси. Всъщност след първите няколко подобни сцени вие вече претръпвате и нещата придобиват друг елемент – елемент на терминатор с помпа в ръка, разчистващ всичко по пътя си. Ти избираш стила на игра – дали ще се превърнеш в сянка, която избягва всякакъв конфликт, или предпочиташ близките срещи. Трябва да те предупредим, че мунициите са оскъдни, а враговете – силни.

На разположение имате три трудности ”Casual„, “Survival” и “Nightmare”, които ще поставят възможностите ти на сериозно изпитание. Можете да си крафтвате оръжията и да ги подобрявате. Имате възможност и да ъпгрейдвате уменията на персонажа си, посредством Green/Red Gel-а, който събирате от труповете на вашите жертви. На първо преиграване ви уверявам, че няма как да съберете и отключите всичко, но затова на помощ идва New Game+, както и допълнителни благинки и награди.

Графика

Графиката на играта е меко казано задоволяваща окото. Като не особено претенциозен геймър, графиката ми се стори добре изпипана. Признавам, че имаше някои графични забележки, но подлежат на компромис. Всичко друго е изпипано добре и допълва красноречиво и изчерпателно атмосферата на цялостната динамична и сменяща се обстановка. Дизайнът на нивата също е добре оформен. Това, което прави впечатление, е, че с всяко ниво стилът на заобикалящата ви среда се променя. Тя става все по-тягостна и сякаш ви притиска с все по-тясна примка, която засилва още повече всичките ви сетива.

Персонажите също са изпипани добре. Не липсва тотално бездушие или безличие, въпреки че на моменти и това се долавя. Всеки персонаж си има своето място във вашата история и дори в сърцето на персонажа ви. Действията ви обаче нямат особено значение в тази игра. Kаквото и да правите, имате една линейна история, която не зависи от взетите решения в играта.

Като цяло, нашите впечатления от The Evil Within 2 (steam тук)- Една добра хорър-екшън ориентирана игра с грабваща от начало до край история, в която е замесено семейството на нашия герой и най-ценното за Sebastian Castellanos, a именно неговата дъщеричка – Lily, за която той е готов да мине дори през ада.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Емил Джуленов