Genesis Thor 300 TKL RGB – компактна и евтина механична геймърска клавиатура?

Източник: Genesis

Здравейте, приятели! Днес ще ви споделим накратко нашите впечатления от клавиатурата Genesis Thor 300 TKL RGB, с която, разбира се, пишем и този материал. В следващите редове няма да се опитваме да я сравняваме с други модели, нито ще влизаме в много детайли по темата струва ли си да си я купим за цената ѝ, или не, поради една много проста причина. Цената на клавиатурата е просто прекалено достъпна за изработката и функциите, които продуктът предлага.

Към момента на създаването на този материал, вече е краят на 2021 г. и Genesis Thor 300 TKL RGB може да се намери за около 60-70 лв с ДДС по специализираните за целта магазини. Ще се опитаме да я охарактеризираме с основните ѝ предимства, като по този начин ще поставим структурата на ревюто и впечатленията ни. Основните ключови думи, когато говорим за Genesis Thor 300 TKL RGB, са следните:

Компактна

Моделът, с който разполагаме, е маркиран с абревиатурата TKL, съкратено от термина TenKeyLess, което на прост език означава, че клавиатурата няма Numpad секция. Този фактор прави Genesis Thor 300 TKL RGB супер удобна за побиране в чанта или раница със стандартен размер. Алуминиевият корпус на клавиатурата, разбира се, допринася за нейната тежест в сравнение с масовите модели на пазара. Затова е уместно да споменем, че когато казваме „супер удобна“ не визираме точно офис и работни цели, където „по-леко = по-добре“. Ако разнасяте геймърски лаптоп с подходящото за него зарядно обаче, тежестта на клавиатурата изобщо няма да бъде фактор за Вас. Физическите ѝ характеристики са следните:

  • Тежест: 695 гр.
  • Дължина: 355 мм.
  • Широчина: 134 мм.
  • Височина: 38 мм.

Всички характеристики на продукта можете да намерите тук.

Евтина

Както споменахме по-горе, няма да навлизаме в детайли и сравнения с други продукти, особено ценово. Genesis Thor 300 TKL RGB определено ни се стори като най-евтината и достъпна клавиатура на пазара, особено вземайки предвид изработката и функционалностите, които предлага.

Геймърска

Genesis Thor 300 TKL RGB разполага с алуминиев корпус, допринасящ за физическата ѝ здравина и устойчивост от евентуално изпускане или удари. Крачетата на клавиатурата са гумирани и създадени от специален материал против хлъзгане. Имаме също познатите ни стандартни повдигащи елементи за позициониране на нейния наклон. Долната част на клавиатурата е оборудвана със специални улеи, позволяващи отвеждането на добре оплетения кабел вляво, вдясно или нагоре от нея. Дължината на кабела е 160 см. В комплекта на Genesis Thor 300 TKL RGB намираме книжка с кратко упътване за използване, един swag стикер, както и ключе за удобно изваждане на суичовете.

N-KEY ROLLOVER функцията пък позволява да извършвате специфични движения или комбинации от клавиши, като клавиатурата регистрира всеки един от тях своевременно. Функцията е много сходна и позната като ефект с наименованието Anti-ghosting.

Една доста полезна функция, която също си струва да споменем, е възможността да заключим Windows бутона, чрез което да предотвратим евентуалната възможност да нарушим игровия процес, ако го натиснем по случайност.

Мултимедийните функции, разположени стандартно върху F1-F12 клавишите, допринасят за удобство по време на гейминг или други занимания.

Genesis Thor 300 TKL - функция за заключване на Windows бутона

RGB подсветка

RGB подсветката на Genesis Thor 300 TKL RGB предлага 20 готови шаблона, които лесно можем да сменяме чрез комбинацията от FN бутона + лява или дясна стрелка. Комбинацията от FN + стрелките нагоре и надолу дава възможност да променяме силата на подсветката, като за целта можем да избираме от 3 нива на светене и режим на изключването ѝ.

Механична

Стигнахме и до най-интересната според нас част от ревюто за Genesis Thor 300 TKL RGB, а именно – механичните суичове. Клавиатурата се предлага в два варианта – със сини или червени Outemu суичове, като в зависимост от това кой вид сме избрали, подсветката свети или в бяло (сини суичове), или зелено (червени суичове). Броят клавиши, поместени в клавиатурата, е 87 като силата, която е достатъчно да упражним върху всеки един от тях, за да го задействаме, е 45 грама.

Времето за реакция на суичовете е 8 милисекунди, а продължителността на живот на суичовете според производителя е до 50 милиона натискания. Благодарение на Double Shot Keycaps технологията, капачките на суичовете са изработени с презумпцията за издръжливост, което на теория означава, че с времето клавишите не трябва да се изтъркват.

Genesis Thor 300 TKL - Продуктово изображение 2
Източник: Genesis

Програмируема

От Genesis също така ни предоставят и софтуер, с който можем да програмираме светлината за всеки отделен бутон от клавиатурата. Чрез същия софтуер можем да задаваме отделни профили с настройки, както и свои собствени макроси, с което добиваме пълен контрол върху нещата. Клавиатурата е съвместима с всички основни операционни системи, както и всички версии на Android, започващи от 4.2.2 нагоре.

За финал

За това, което предлага като функционалност и изработка, Genesis Thor 300 TKL RGB е достъпна буквално за всеки редови потребител. Клавиатурата се подвизава на българския пазар от горе-долу две години и затова смело предполагаме, че някои от Вас биха могли да я притежават и да имат лични впечатления от ползването ѝ. Не се колебайте да ги споделите с нас в Технологичното Общесто на България! До скоро и до нови срещи!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)