Genesis Krypton 550 White – ревю и впечатления

Преди два месеца полският производител на компютърна периферия Genesis показа едно бюджетно решение за мишка, чийто модел е Genesis Krypton 550. Моделът има две разновидности откъм цвят – бял и черен. Благодарение на нашите партньори, една беличка бройка от Genesis Krypton 550, подобно на лабораторните мишки, попадна и в нашите ръце, а впечатленията, които ни остави ще споделим с Вас в следващите редове. Приятно четене!

Genesis Krypton 550 White – Описание

Тегло

Genesis Krypton 550 набляга на няколко основни фактора. Първият основен фактор е тежестта на продукта от 70 грама, което в комбинация с ниската му цена го прави доста примамлив за геймърите, играещи шутъри от първо лице (FPS). Суичовете, използвани в Genesis Krypton 550 са на Huano, а тяхната издръжливост предполага безупречна работа до около 20 милиона натискания.

Окабеляване

Мишката разполага също с 1.8 метров кабел, около който е разположена текстилна оплетка. Впечатление ни направи това, че оплетката е доста дебела (което е добре), за сметка на доста тънкият кабел вътре в нея. И да, можем спокойно да оправдаем и това с бюджетната цена на продукта, но от друга страна едва ли точно този кабел щеше да оскъпи кой знае колко изработката, ако беше с по-дебела изолация.

Корпус и RGB подсветка

Корпусът в горната част на мишката е „надупчен“ на малки фрагменти с форма от тип „пчелна пита“. По този начин от Genesis допринасят за по-стабилен захват, а също и спомагат за по-малко изпотяване на дланта, вследствие от свободното пространство за дишане. Зад пчелната пита можем да видим осветеното лого на Genesis, което въпреки, че можем да настроим с всеки от 16-те милиона цвята в RGB гамата, не участва в анимираните шаблони. Встрани от стандартните RGB ефекти, които можем да зададем в софтуерът на мишката, от Genesis добавят и техният PRISMO ефект в 16 милиона цвята.

От долната страна на мишката можем да намерим превключвател, позволяващ ни да превключваме RGB режимите между „анимиран“, „едноцветен“ и „изключен“.

Софтуер

Genesis Krypton 550 софтуер

Софтуерът на мишката може да бъде свободно свален от сайта на Genesis. Не е нужна инсталация, а само да стартирате вече сваления .exe файл. Интерфейсът е доста семпъл и интуитивен и реално можете да настроите всичко, което Ви вълнува в рамките на не повече от 10-15 минути. От настройка на видът анимация, през чувствителността на мишката, скролерът и бутоните, до макро комбинациите. Мишката разполага със собствена памет, което означава, че веднъж настроите ли профилите според Вашите изисквания (имате неограничено количество профили), след това софтуерът не Ви е нужен и можете да не го стартирате повече. Genesis Krypton 550 ще работи на всяка една машина с вече създадените и запаметени настройки.

Бутони и сензор

Бутоните, които ще открием по корпуса са 7 на брой, като за всеки от тях можем да програмираме макрос при нужда. Вече споменахме Huano суичовете, а сензорът, използван в продукта е PMW3325 на PixArt – добре познат измежду entry level сензорите и отличаващ се със следните характеристики:

  • до 8000 DPI чувствителност. Терминът DPI е съкратен от Dots per Inch, което от своя страна означава, че курсорът на мишката може да се премести с до 8000 пиксела разстояние, докато физически тялото на продукта се премества в рамките на един инч (2.53см).
  • проследяваща скорост на движение до 100 инча в секунда (IPS), което подсигурява адекватното изпълнение на всички подадени сигнали по време на игра.

Характеристики

Additional features Plug&Play
Maximum resolution 8000 DPI
Programmable buttons Yes
Illumination color RGB
Number of backlight modes 10
Sensor model PMW3325
Sampling frequency 1 000 Hz
Specialized For Gamers
Maximum frame rate 4600 FPS
Maximum tracking speed 100 inch/s
Included Accessories User guide
Glide type Teflon
Features Durable Huano switches
Weight 70 g
Acceleration 20 G
Number of programmable buttons 7
Colour White
Power supply USB (5V)
Number of buttons 7
Resolution 200 – 8000 DPI
Sensor Optical
Communication Wired
Illumination Yes
Cable length 180 cm
Connectors USB Type-A
Supported Operating Systems Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Windows 10, Android 4.2.2
Height 42 mm
Width 68 mm
Length 128 mm
EAN 5901969426557
Catalog number NMG-1685

Линк към софтуера

Какво ще намерим в кутията?

Genesis Krypton 550 white - разопакована

В кутията ще намерим книжка – кратко ръководство за инсталация и работа с мишката и … мишка. 🙂 Комплектът е скромен и напълно резонен, особено вземайки предвид, че все пак говорим за бюджетно решение на цена от около 50лв.

За Genesis

Компанията бива основана през 2011 г в Полша и основната дейност е производство на компютърна периферия от всякакъв тип. Мишки, клавиатури, слушалки, микрофони, говорители, компютърни кутии, игрови контролери и още много други можем да намерим в тяхното портфилио и каталог.

Значението на името Genesis идва от аналогията между планетите, изградени от различни елементи и микроелементи и връзката между продуктите на компанията и геймърите по света. Genesis поддържат тясна комуникация с геймърското общество за да могат да откликнат на техните специфични нужди чрез иновативни и професионални решения.

За финал

На външен вид Genesis Krypton 550 white поразително прилича на един-два други модела мишки, които няма да споменаваме сега, но това по никакъв начин не означава, че това е нещо лошо. Даже напротив. Това, заедно с неособено значителния факт, че кабелът е тънък, за сметка на доста дебелата оплетка са горе-долу единствените фактори, които можем да определим като някакъв вид недостатъци. Оттук нататък можем само да хвалим. Мишката наистина е изключително лека, представи се добре на всички тестове, на които я подложихме. В FPS игра не можахме да усетим недостатъци или по някакъв начин да изостане от движенията и зададените команди в разумен период от време.

Основното определение за тази мишка, с което можем да обясним всичко е бюджетна. За парите, за които се продава на пазара, това я прави един от предпочитаните модели, макар и марката Genesis да не е особено разпознаваема измежду останалите, вече наложили се такива. Е, с това си ревю ние ще се опитаме да изравним везните. Марката определено произвежда нелоши продукти, като съотношението цена-качество в случая се оправдава.

Ако имате допълнителни въпроси за продукта или искате да споделите своите впечатления, можете да го направите в коментар под ревюто или пък още по-добре – елате да го обсъдим в Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)