плащане на сметки чрез Outlook

Microsoft предоставя услуга за плащане на сметки чрез Outlook

Microsoft и Stripe скоро ще предоставят услуга за плащане на сметки чрез Outlook. Новото партньорство дава възможност на търговските потребители на Microsoft Office да обработват фактури. Те ще могат да извършват плащания в 135+ валути, без да напускат пощенската си кутия.

Двете марки  ще достигнат ниво, което е по-далеч от обичайното кликване с мишката, за да активирате покупката. Сега, когато получите имейл, можете да платите за секунди директно от приложението за електронна поща на Outlook. Можете да използвате Microsoft Pay или някой от неговите конкуренти.

Все по-бързо и лесно

На конференцията за разработчици Build 2018 в Сиатъл Stripe обяви, че работи с Microsoft, за да оптимизира тази функция. Базираната в Сан Франциско компания стартира през 2010 г., като разработи набор от унифицирани приложни програмни интерфейси (API) и инструменти, които дават възможност на бизнеса да приема и управлява онлайн плащания за всеки вид кредитна или дебитна карта. Оттогава насам екипът опитва да се развие в нови сектори около мобилните плащания.

„Целта на Stripe е да увеличи брутния вътрешен продукт на интернет, като предоставяме инструментите и инфраструктурата, които улесняват транзакциите онлайн от всяка точка на света“, заяви Ричард Алфонси, мениджър „Приходи и растеж“ в Stripe. „Това позволява на всеки, който получава имейл фактура или сметка в Outlook, да предприеме незабавни действия с няколко прости стъпки. Чрез съкращаване на времето, двете компании ще помогнат на бизнеса да намали пропуснатите или закъснелите плащания. И в крайна сметка – да увеличи приходите си.“

Stripe създава безпроблемно изживяване, което позволява на потребителите със съществуващи профили в Microsoft Pay да извършат плащане само с няколко кликвания. Клиентите ще могат да извършват плащания директно в Outlook, без да се налага да кликват върху връзки, за да стартират нов прозорец на браузъра. Няма да се налага и да влизат в други допълнителни профили.

Междувременно Stripe официално обяви подкрепата си за Microsoft Pay, цифровата услуга за разплащания, която позволява на клиентите сигурно да съхраняват данните си за плащане и доставка в своите Microsoft сметки. Без каквато и да е допълнителна работа, стотиците хиляди фирми вече могат да приемат плащания в своите уеб сайтове или приложения от тези клиенти чрез Microsoft Pay.

В допълнение към Microsoft Pay, Stripe поддържа и други методи за цифрово плащане. Сред тях са включително Apple Pay, Google Pay, Alipay и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.