Google

Google тайно работи върху гейминг стартъп

Google тайно изгражда гейминг стартъп като част от усилията на компанията да разшири обсега си в интернет. Основателят и съсобственик на новата фирма, наречена Arcade, е Майкъл Саймън.

Саймън е 21-годишен вундеркинд, който започва като стажант във Facebook Inc. на 17-годишна възраст. Той напусна екипа на социалната мрежа миналата година, за да се присъедини към Google Alphabet Inc. Първото приложение на Arcade, планирано да дебютира това лято, ще има някои елементи на тривия игрите.

Концепция

Говорител на технологичния гигант потвърди съществуването на Arcade. Той заяви, че фирмата е „фокусирана върху мобилните игри с приятели“, без да разработва конкретни продукти. „Това е много ранен експеримент, така че няма много подробности, които да споделим точно сега“.

Новият проект е част от Area 120, където отделните служители могат да работят върху малки стартиращи компании, част от Google. Игрите на Arcade нямат връзка със съществуващите социални мрежи. Потребителите ще създават профили, използвайки телефонните си номера.

Google смята, че това е социално-медийна инвестиция, защото, след като играта достигне определен капацитет, тя ще бъде нещо като социална мрежа сама по себе си. Техкомпанията вече намали амбициите си в социалните медии, след като Google Plus не достигна кой знае какви върхове. И все пак, интернет гигантът продължава да се занимава с форми на социални мрежи, като например настоящия експеримент. Целта е да се запазят по-младите потребители, зависещи от продуктите на компанията.

Саймън се присъедини към Google през август, първоначално като продуктов мениджър за екипа на Google Assistant. След стажа си във Facebook, той е нает като инженер на 18 г., а след това е работил като мениджър продукти, който често съветва колеги и ръководители относно поведението на младите по отношение на технологиите.

Като част от Area 120, Саймън получава бюджет за наемане на персонал и за маркетинг, дизайн и финанси, за да създаде собствен стартъп с по-малък риск. Такива инициативи в Google могат евентуално да бъдат интегрирани в продуктовата линия на компанията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.