Copilot

Интелигентният AI помощник Copilot вече е достъпен за всички

След като го направи достъпен за потребителите на своите ERP и CRM системи, Microsoft вече предлага своя изкуствен интелект Copilot и за по-голям кръг от ползватели. AI помощникът вече може да се ползва от компании от всякакъв размер без изискване за минимален брой лицензи. Той може да бъде добавен като допълнително лицензирано приложение към офис пакетите на софтуерния гигант, предвидени за малки и средни фирми, както и за големи компании.

„Както вече показа успешното му навлизане при системите за управление на бизнеса, Copilot може да бъде от огромна помощ за всички потребители. В рамките на офис приложенията той може да им помогне с изпълнението на редица рутинни задачи, като създаване, редактиране и резюмиране на документи, проследяване дискусии в реално време в Microsoft Teams и създаване на обобщения на разговорите, генериране на предложения за отговори на постъпили мейли, анализ на таблични данни и дори превръщане на текст във впечатляващи презентации“ – посочва Даниела Димова, маркетинг мениджър на българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е внедрител на ERP и другите бизнес решения на Microsoft.

Използване на Copilot

Copilot for Microsoft 365 може да се използва в приложения като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop и други. За момента решението поддържа английски, немски, испански, японски и няколко други световни езици, но неговите създатели работят върху добавянето на още такива. Само за първата половина на 2024 г. са планирани над 15 нови езикови пакета.

AI помощникът има за цел да съдейства на потребителите в тяхната работа и да изпълнява рутинни повтарящи се задачи, които отнемат време и пречат на хората да се заемат с по-предизвикателни и креативни проекти.

Microsoft вече отчита значителен интерес към Copilot. Според проучванията, 70% от ранните потребители на решението смятат, че то им е помогнало да бъдат по-продуктивни, а 68% считат, че качеството на работата им се е подобрило с помощта на новия изкуствен интелект.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.