garona_warcraft_movie

Героите на WoW – Garona Halforcen Част 2/2

В миналата част на нашата поредица от статии на Wolrd of Warcraft-ска тематика ви разказахме за част от живота на Garona Halforcen. Ако сте пропуснали статията, можете да я видите тук. Накратко Garona е полуорк, полудраеней, която е използвана от Gul’Dan за шпионин. Сближава се с хората, убива краля, оставя сина си и бяга. Историята продължава в тази част.

Завръщането на Garona Halforcen

Когато Garona оставила своя син на Meryl Winterstorm, тя обещала, че ще го наглежда от разстояние. Годините минавали и Med’An бавно се превръщал във войн – като майка си. По време на събитията от първия експанжън на играта – The Burning Crusade, той бил нападнат от членове на Twilight`s Hammer clan. Докато му спуквали зелената глава от бой, Garona Halforcen пристигнала, за да защити детето си. Както се подразбира – избила всички. По-късно обаче двамата били заловени от още членове на същия клан. Garona била отведена в Ahn`Qiraj, а Med’An бил освободен.

Когато затворничката пристигнала, открила, че Chieftain Cho`gall е жив. Той бил способен за извърши заклинанието, с което Gul`Dan принуждавал Garona Halforcen да върши злодеяния против волята си и се възползвал от това. Garona Halforcen била изпратена в Theramore, за да убие крал Varian Wrynn. С това действие Cho`Gall искал да предотврати всякакво бъдещо съюзничество между хората и орките.

Garona

Освен краля Garona Halforcen трябвало да убие и неговия син – Anduin Wrynn, а също така и Warchief Thrall. Планът се провалил заради Jaina Proudmoore, която заловила орката. По същото време Twilight`s Hammer clan се възползвали от отсъствието на Garona и заловили отново нейния син. Jaina и Aegwynn установили, че действията на Halforcen са подтикнати от зло заклинание, но не намирали начин да го премахнат, без да я наранят или убият.

Garona Halforcen дала информация на Valeera Sanguinar, която да бъде полезна за спасяването на сина ѝ от плена на Twilight`s Hammer clan. Докато Valeera и Meryl Winterstorm били на мисия с цел спасението на Med’An, Garona била спасена от своя вуйчо Maraad, докато Theramore бил под атаката на Scourge.

Докато Maraad обяснявал на Med’An коя е майка му, Valeera пристигнала, за да намери Garona Halforcen. Мислейки си, че елфката не е изпълнила своята част от сделката, Garona избягала, но се натъкнала на сина си. Тя му обяснила, че е опасна за него заради заклинанията, на които била подложена. Med’An трябвало да остане с Maraad, докато Garona намери начин да убие Cho’Gall, който можел да контролира ума ѝ така, както го правил Gul’Dan. После орката заминала за Ahn’Quiraj, за да търси възможности да убие Chieftain Cho’gall.

Garona Halforcen

Garona Halforcen във филма Warcraft (2016)

Историята на Garona във филма е малко неясна. Според нея майка ѝ е орк, а баща ѝ – неизвестен. Както в игрите и книгите, Halforcen е мразена заради смесената си раса. Тук даже се споменава, че майка ѝ е изгорена жива само защото я е родила. За наказание орката живее окована в повечето време, а единственото нещо, което ѝ е останало от нейните родители, е една от бивните на майка ѝ, която тя носи като гердан (ако помним правилно).

Заради познаването на други езици и добрите си бойни умения, Garona Halforcen е личен роб и преводач на Gul’Dan.

Орката е заведена в Stormwind, където се среща с крал Llane Wrynn и неговата кралица Taria. Там тя обяснява, че орките пристигат от умиращия свят Draenor, за да завладеят Azeroth.

Garona in Stormwind

-The king is my mate.
-You’re the chieftain’s wife then.
-I suppose so.
-Then killing you would bring me even greater honour.
-Not among my kind.

Garona Halforcen води хората до лагера на орките, където много представители на расата им са затворени, за да се пожертва животът им с цел отваряне на The Dark Portal, с който да пристигне цялата оркска армия. Durotan убеждава Garona, че трябва да се срещне с човешкия крал, защото усеща нещо нередно в действията на Gul’Dan.

Въпреки възражението на Lothar – брата на кралицата, крал Llane се съгласява и такава среща се случва. Там Garona играе ролята на преводач между двете раси. След кратък разговор, в който Durotan иска помощта на хората, за да убие Gul’Dan, става ясно, че най-добрият приятел на орка е предател. Orgrim Doomhammer предал информация за срещата на клана Blackhand и последствията са налице. Група млади войници от Stormwind губят живота си, а сред тях е и синът на Lothar.

Garona and Lothar

На следващия ден Llane и неговата войска, заедно с Garona Halforcen, тръгват на война срещу Ордата. Става ясно, че Gul’Dan е успял да проникне в ума на Medivh, с чиято помощ много хора умират, за да бъде отворен The Dark Portal. С последните си сили магьосникът се освобождава от магията и променя дестинацията на портала към Stormwind, за да могат войниците да избягат от капана на Gul’Dan. Garona, Llanne и още няколко войници обаче не успяват да избягат и остават приклещени от орките.

Там се случва нещо, което ни накара да настръхнем, когато гледахме филма. Докато Blackhand се приближава към краля, той се обръща към Garona Halforcen. Знаейки, че няма начин за бягство и за двамата и вече приел съдбата си, кралят сам пожелава смъртта си, за да може орката да се измъкне жива и да довърши започнатото.

No good will come from us both dying. Look around you, we are surrounded. You, killing me is the only hope we have for peace. You told Lady Taria that killing her would bring you honor. Well, killing me would make you a hero. Survive. Bring peace between orcs and humans. You must.

Garona Killing King Llane(1)

Използвайки ножа, даден ѝ от Lothar, орката пронизва гърлото на краля. В резултат тя е издигната на пиедестал лично от Gul’Dan, който официално я обявява за орк. Докато Lothar взима тялото на краля, Halforcen гледа със сълзи в очите. Когато войнът, току-що извоювал респект от Ордата, забелязва стърчащия от гърлото на Негово Величество нож, тя осъзнава, че в очите на Алианса е предател и така ще си остане.

С погребването на крал Llane войната между Ордата и Алианса тъкмо започва…

The Horde embraces you. Orc.

The Horde embraces you. Orc.

Това беше втората част от историята на Garona Halforcen. Надяваме се да сте научили нещо ново от нашата статия. Оглеждайте се за следващата част, в която ще ви разкажем историята на магьосника Medivh.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?