Office 2019

Microsoft планира да пусне Office 2019, като OneNote няма да е включен в пакета

Microsoft планира да пусне Office 2019 по-късно тази година, като OneNote няма да е включен в пакета. От компанията поясниха, че OneNote за Windows 10 ще замени текущия OneNote 2016.

Няма да се добавят повече нови функции към OneNote 2016. Компанията обаче ще продължи да предоставя поддръжка в съответствие с жизнения цикъл на Office 2016 и корекции на програмни грешки. Това означава, че основната и разширена поддръжка ще се предлагат до октомври 2020 г. и до октомври 2025 г. Софтуерът все още е налице за абонати на Office пакет, но няма да бъде инсталиран по подразбиране.

Microsoft също така създава Mac версия на Office 2019, а абонаментната версия на Office 365 за клауд ще бъде достъпна и с най-новите функции.

Какво ще съдържа?

От компанията твърдят, че OneNote за Windows 10 е най-добрата версия на софтуера. Тя разполага с множество изключителни функции като писане на бележки чрез диктовка с помощта на Cortana, подобрено синхронизиране и оптимизирана поддръжка на конвертирането от ръкописен в печатен текст. Може също така чрез камерата да сканира документи. Все пак има някои функции, като запис на видео, които се предлагат в старото приложение, а в новото не, поради което ще продължат да са налични.

Новият офис пакет ще работи само на Windows 10. Затова потребителите, които искат да го използват, задължително ще трябва да преминат на последната версия на операционната система. Чрез това ограничение компанията подтиква бизнес клиентите си да се възползват от Office 365. Пакетът ще включва стандартните Word, Excel, PowerPoint и Outlook, както и сървърните приложения Exchange, SharePoint и Skype for Business. Няма да бъдат включени Access, Publisher и OneNote. 5 години ще е периодът на основната поддръжка на Office 2019. Разширената ще е 7, за разлика от досегашните 10 години за предните офис пакети. Така краят на периода за поддръжка на Office 2019 ще се изравни с този на Office 2016.

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.