SAS и Microsoft подпомагат дигиталната трансформация на компаниите в България

След като SAS и Microsoft обявиха стратегическото си сътрудничество на глобално ниво, сега двете компании започват да работят в по-тясно сътрудничество и в България с цел ускоряване на цифровата трансформация на предприятията и на стратегията им за развитие на пазара в страната.

В резултат на сътрудничеството между двата технологични лидера, компаниите, които използват SAS решения, ще могат да ускорят изпълнението на своята дигитална стратегия. Заедно с това те и ще бъдат по-ефективни в дейността си, като вземат бързи и точни решения благодарение на SAS анализите, достъпни на облачната платформа на Microsoft Azure.

Освен това, чрез оптималното управление на ресурсите си, фирмите ще могат да намалят оперативните си разходи и времето за пускане на нови продукти и услуги на пазара. Така, те ще могат да насочат усилия към разширяване на бизнеса си, както и да бъдат по-силно ориентирани към клиентите си, като се възползват максимално от конкурентното си предимство.

Какво предлагат SAS и Microsoft на клиентите си?

SAS и Microsoft ще предоставят вертикално интегрирани бизнес решения на своите клиенти в различните индустрии и ще им помогнат да опростят управлението на данни, да автоматизират процеса на генериране на информация и да я представят по разбираем начин на всички ръководители на организацията.

Янис Папацирос, регионален лидер на SAS за Гърция, Кипър, България, сподели: „Във време на динамична бизнес среда, ние подкрепяме нашите клиенти по пътя на трансформацията, движим се уверено въз основа на бързи и точни решения и същевременно намаляваме разходите чрез технологията на автоматизация. Сътрудничеството с Microsoft помага на нашите клиенти да постигнат желаните резултати по-бързо, да гарантират тяхната мащабируемост и значително да намалят времето за преход на пазара, като по този начин ги подготвя за бъдещето!“

Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори на Microsoft от региона ЦИЕ, коментира: „Това сътрудничество е чудесна новина, тъй като все повече и повече организации преминават към облачните услуги. SAS решенията, задвижвани от Azure, са отличен избор за организациите, за да извлекат максимума от анализа и оценката на своите данни. Благодарение на усилията на Microsoft и SAS, бизнес лидерите ще изградят увереност спрямо управлението на данни и анализи, което ще направи решенията им добре обосновани.“

Сътрудничеството между двете компании съчетава 45-годишният опит и експертиза в областта на интелигентното вземане на решения на SAS със силата на платформата Azure. По този начин гарантира устойчивост и потенциал за растеж – двете предпоставки за непрекъснатост на бизнеса. Сътрудничеството се основава на интегрирането на SAS решения и платформа SAS Viya в облачното решение на Microsoft, което осигурява на предприятията безпроблемно изживяване в облака, с по-бърз, разширен и по-лесен достъп до SAS решения.

За SAS

SAS е лидер в анализа на данни – чрез иновативен софтуер и услуги SAS предоставя на своите клиенти по целия свят възможността да превръщат данните в стойностна информация. SAS ви дава силата да знаете.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.