GameCredits и тяхната криптовалута GAME

За Blockchain и гейминга – интервю с Алекс Мигитко (GameCredits)

За живота преди криптовалутите, ползите от приложението на blockchain технологията и бъдещето на гейминга. По тези теми ще разговаряме с главния оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко. Той пристига в България, за да бъде лектор на месечното networking събитие Game Dev Summit Monthly. То ще се проведе на 26 април в Culture Beat, София. Алекс, който е ветеран в ИТ индустрията, ще разкаже повече за новите методи за монетизация, възникнали благодарение на децентрализираните технологии като blockchain, и какво означава това за създателите на игри и геймърите.

През последните няколко години GameCredits се превърна в изключително успешна компания в гейминг индустрията, но разкажете – как започна всичко?

Всъщност криптовалутата на GameCredits бе създадена през 2014 г. и по нея работеше децентрализирано общество от разработчици до 2016 г. Тогава създателите на GameCredits решиха да си партнират с Datcroft Games, за да интегрират разплащателната система на GameCredits в игрите си. Започнахме да работим успешно заедно и така създадохме новата компания.

Помните ли живота преди криптовалутите и blockchain технологията? Как влияят на нашето бъдеще?

Животът преди blockchain изглежда толкова далечен, но всъщност са минали само няколко години, откакто технологията започна да намира по-масово приложение. Една от важните причини, поради която се превърнах в защитник на blockchain, е, защото тази технология дава на потребителите много повече контрол върху различни индустрии/сфери. Например – от повече прозрачност в системите за гласуване до по-голяма собственост върху личните ни данни. Сигурен съм, че бъдещето ще донесе много промени в различни аспекти от ежедневието ни.

Какви са ползите от използването на blockchain технологията при електронните спортове и разработката на игри?

Blockchain технологията дава решения на много проблеми в гейминдустрията и има изключително много приложения. За да бъдем по-точни – може да послужи като начин за премахване на нуждата от много услуги, принципно предоставяни от трети страни(например системи за разплащане), което ще даде възможност на разработчиците да се съсредоточат върху това, което най-много обичат да правят – създаването на игри. Искаме да направим електронните спортове по-достъпни за всички потребители, не само за професионалните играчи. Това лесно може да стане чрез използването на blockchain технологията за разработка на различни приложения и системи, като по този начин състезателният гейминг може да бъде достъпен за всяка една игра – независимо дали е мобилна, или за компютър. Това ще позволи на всеки да се състезава и да намери противник в зависимост от нивото на уменията си.

Какви решения дава blockchain  технологията в сферата на игрите и електронните спортове?

Както вече казах, има много възможности и начини, по които blockchain технологията може да бъде от полза за гейминга. Чрез прилагането на тези технологии могат да се създадат нови бизнес модели и източници на доходи. Когато става дума за монетизация, разработчиците ще могат да разчитат по-малко на традиционните методи като рекламите, които и без това са считани от потребителите за досадни.

Може ли да разкажете повече за криптовалутата на GameCredits (GAME) и нейните приложения.

Създадохме GameCredits с цел да бъде универсална гейминг валута. Чрез използването ѝ създателите на игри да намалят измамите, високите такси за трансакции, а плащанията се получават за минути, както и още много приложения. От друга страна, геймърите могат да изпращат валутата от игра към игра и да се наслаждават на по-високи депозитни лимити, да запазят анонимността си и да извършват плащания в реално време. В основата си криптовалутата е своеобразна еволюция на вече съществуващите финансови средства. Надяваме се GAME да се превърне в следващата стъпка за разплащане в гейминг индустрията.

Какви са плановете ви за развитие в региона и по-специално в България?

Непрекъснато работим с разработчици на игри и blockchain инструменти, както и с геймъри от Балканите. Сред една от инициативите ни е стартираната от нас blockchain конференция Blockemon, както и Level Up networking събития в Сърбия. Използваме тези срещи, за да създадем диалог с брилянтните и талантливи хора от тази част на света, както и да се срещнем с потенциални партньори и клиенти.

Вече комуникираме и с няколко български гейминг компании! Надявам се скоро да има резултат!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Хелиана Велинова