актуализация на Windows 10

Microsoft забави излизането на новата актуализация на Windows 10 заради Blue Screen of Death

Плановете на Microsoft бяха да пуснат новата актуализация на Windows 10 миналата седмица, на 10 април. Но в последния момент откриха грешка и спряха пускането на й. От компанията излязоха с необичайна стъпка – вместо да поправят грешката, пуснаха нова версия на операционната система.

„В някои случаи тези проблеми със сигурността биха могли да доведат до по-голям процент BSOD (син екран на смъртта) при персоналните компютри.“, каза Дона Саркар, ръководител на програмата Windows Insider. „Вместо кумулативно актуализиране, с цел решаване на тези проблеми, решихме да представим нова версия с включените корекции“. Microsoft не разкри точната причина за блокиращата грешка или защо е открита в последния момент.

Новата версия вече е достъпна за участниците в Windows Insider във Fast Ring. Съвсем скоро ще е налична и за Slow Ring и Preview Release. Версията е номер 17134 и вече е маркирана като крайна за следващата голяма актуализация на Windows 10.

Microsoft все още не са дали официално име на новия си проект, макар че от компанията използваха вече няколко пъти името Spring Creators Update. Има слухове, че актуализацията може да се казва „Windows 10 April 2018 Update“. Но предвид забавянето, може да излезе чак през месец май и името няма да е актуално.

https://twitter.com/h0x0d/status/986067300599062528

Какво друго да очакваме?

Миналата година Microsoft съобщи, че планират да пускат по две големи актуализации за Windows 10 на година, през април и септември.

Като има месеца и годината на всяка една от тях в името, би било по-лесно за системните администратори да проследяват кои са инсталирали, вместо да използват кодови имена, като например „Anniversary Update“, „the Creators Update“, „the Fall Creators Update“ или „the Spring Creators Update“В даден момент биха загубили следите им и това би затруднило коригирането.

Следващата по-голяма актуализация на Windows 10 ще включва функции като Timeline, поддръжка на HDR, диктовка и дори промени във Fluent Design. Microsoft тества следващата си с кодово име Redstone 5, която се очаква да бъде достъпна по-късно тази година. Приложенията с табове ще се съдържат в тази актуализация и очакваме да чуем повече за новите функции на конференцията за разработчици Build през май.

Функцията Timeline на Windows 10 ще бъде малко по-добра благодарение на съвместимостта си с iOS и Android устройства. Достигането на равенство с Apple, когато става дума за превключване между устройства, определено е добре дошло.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.