Xbox Game Pass

Всички игри на Microsoft Studios ще се включват в Xbox Game Pass

На 23-ти януари от Microsoft обявиха, че всички бъдещи игри, публикувани от Microsoft Studios ,ще бъдат добавени автоматично към Xbox Game Pass по време на световната им премиера.

Xbox Game Pass

Според компанията, реакцията към Game Pass е била впечатляваща. От септември миналата година досега подобната на Netflix услуга, непрестанно се обогатява и вече се предлага в над 40 държави. За съжаление, България не е от страните в списъка, в които услугата е достъпна.

Горното определено не е пречка, предвид, че голяма част от притежателите на Xbox в България са създали Xbox Live акаунт от САЩ или Великобритания. По този начин притежателите на Xbox в България могат да се абонират без ограничения. За регистрираните с акаунт в САЩ Xbox Game Pass струва 10 долара на месец, а за тези във Великобритания – 8 паунда.

Игрите с предстояща премиера, които ще се включат, са Sea of Thieves (на 20 март), State of Decay 2 и Crackdown 3, както и бъдещите необявени заглавия на ексклузивните франчайзи като Halo, Forza и Gears of War.

От Microsoft ще работят с магазини, които да предлагат 6-месечен абонамент за Xbox Game Pass за 60 долара след 20 март.

Xbox Game Pass

Какво всъщност е Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass представлява месечен абонамент, който дава достъп до над сто заглавия. Те могат да бъдат инсталирани и играни по всяко време без нужда от покупка, докато е активен абонамента. Размерът на библиотеката от игри нараства постоянно, като от Microsoft добавят все повече публикувани и нови игри. Библиотеката е организирана под формата на каталог, като заглавията са подредени по различни категории. Разбира се, първата категория е Featured, където ще бъдат добавяни и всички важни новини за потребителите, абонирани към услугата.

От Microsoft Studios пуснаха и специален видео клип в YouTube. В него Larry Hryb, познат под Xbox Live Gamertag-a Major Nelson и директор програмиране за Xbox Live, обяснява какво представлява Game Pass, какво може да очакваме от услугата, кои заглавия са включени при стартирането на услугата и разбира се, как може да се абонираме. Ето и въпросният видео клип:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Йонков

Технологичен ентусиаст.