Заглавна картинка на статията "Linux Academy престава нова cloud-базирана платформа за обучение"

Linux Academy представя нова cloud-базирана платформа за обучение

Linux Academy е онлайн платформа за обучение за потребители на операционната система Linux и облачните услуги (cloud computing). Те обявиха публична бета версия на новата си платформа за обучение на корпоративни IT специалисти и кандидати за работа.

Къде да се запишем за Linux Academy?

Преди да се хвърлим в google и да търсим курсовете от Linux Academy, първо да разгледаме какво всъщност предлагат. Платформата съдържа разнообразни онлайн курсове, включително по Amazon Web Services, Open Stack, DevOps, Azure и други. Новата им платформа, наречена Cloud Assessments Platform, ще се фокусира първоначално върху обучението и тестването на Amazon Web Services. Това решение е взето въз основа на огромния наплив от желаещи клиенти да получат обучение в тази сфера.

Тъй като Amazon Web Services е лидер в този пазар, компании и отделни работници се надпреварват да имат по-добра и бърза квалификация в тази технология.“, сподели изпълнителният директор на Linux Academy Антъни Джеймс.

Наплив от желаещи за Amazon Web Services

Главната цел на академията в момента е подготвянето и валидацията на сертификати от Amazon Web Services и техните вътрешни изпити и дипломи. Все пак Linux Academy няма да се ограничи само до това и ще развива и други сфери на обучение.

Ученето, смесено с практика, винаги е било от особена важност за всички професионалисти, които са преминавали през тези курсове. „Разбрахме, че хората не само искат да учат нови неща, но и да затвърдят наученото и способностите си по начин, по който индустрията ще оцени.„, сподели Джеймс.

Друг важен аспект от новия продукт на академията е тъй нареченото „адаптивно учене“ (lean learning). То включва препоръчани курсове, базирани на специфичното представяне и умения на всеки потребител. Новостите имат за цел да подобрят специфичните области при всички, които са със занижени резултати.

Новата платформа ще предложи различен подход при обучението на IT професионалисти. Това ще се случи чрез използването на сървъри във вече съществуващи работни условия. Обучаващите се ще могат да усвоят способности, които да използват в същото време и за работа. Те няма да бъдат ограничени във въпросите си в подобна тестова среда. Amazon Web Services микросертификати ще бъдат давани за всяко ново умение в новата система.

Linux Academy и Cybrary са провели проучване миналия месец сред 6,000 IT професионалисти. 35 процента от тях са отговорили, че подобни микросертификати биха им помогнали в търсенето на нова работа или повишението им в сегашната. Освен това 85 процента са готови да работят за подобни сертификати, ако работодателят помогне с провеждането на тематични курсове.

Пропуски в уменията

Стартирането на тази програма е поредната индикация за ускорената адаптация на cloud-базирани услуги.„, отбеляза Джефри Калпин, директор на ThinkStrategies. Няма спор, че първоначалната цел в лицето на Amazon Web Services специалисти е точно заради доминиращата им позиция на пазара.

По-нататък е вероятно платформата да предложи обучения и за други популярни продукти. Целият пазар се насочва към тази ниша и се очаква да има все повече специалисти, които да искат да придобият подобни умения. Вземането на сертификат директно от Amazon Web Services става с изпит.

Linux Academy, от друга страна, е създала по-практичен подход при оценяването. При него участниците ще получават оценки на базата на практическите си способности по време на използването на Amazon Web Services, вместо да дават отговори на тестове.

Предстои да видим какъв успех ще постигне Linux Academy в усилията си да образова повече специалисти в cloud-базираните услуги и продукти.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.