The Fly

„Мухата“ се завръща с нова версия

Живеем в ерата на римейковете, рибуутовете, предисториите и продълженията. Затова е съвсем логично тази новина да е свързана точно с поредната нова версия на позната и обичана класика. След като вчера Ви съобщихме за плановете за рестартиране на историята на “Матрицата”, днес е ред и на Мухата.

20th Century Fox са решили да използват версията на Дейвид Кроненбърг от 1986-та година и на нейна база да създадат пореден римейк. Казваме пореден, защото споменатият филм не е оригинален. Първоизточникът е дело на Кърт Нюман и е от далечната 1958-ма година. В една от главните роли е огромният ни любимец Винсънт Прайс. Партнират му Дейвид Хедисън и Патриша Оуенс. Историята разказва за учен, който допуска фатална грешка със своята машина за телепортация и смесва ДНК-то си с това на муха. Резултатите са повече от фатални, а последствията – не особено лицеприятни.

Версията на Кроненбърг не променя особено основната концепция, но набляга много повече на детайлите и най-вече на процесите, през които преминава главният герой. Ролята на учения се изпълнява от Джеф Голдблум, партнира му Джина Дейвис. Лентата се превръща в една от класиките на така наречения body horror жанр и придобива култов статус.

И двете версии се сдобиват с директни продължения, които вече се различават коренно като идеи. Успехът им също не може да доближи своите първоизточници.

Новата версия на Мухата вече си има и обявен режисьор. Дж. Д. Дилард, който спечели много внимание на фестивала “Сънданс” тази година с дебютния си филм “Sleight”, ще застане начело. Той ще бъде и сценарист, заедно с Алекс Тюрер, също част от екипа на “Sleight”. Двамата ще трябва да се преборят с огромното “наследство”, което Нюман е оставил, а Кроненбърг развива до съвършенство.

Ако трябва да сме честни, това е поредният римейк, от който никой няма нужда. Има заглавия, които просто трябва да бъдат оставени на мира. За съжаление информацията все още е прекалено оскъдна, освен вече споменатото по-горе. Докато чакаме развитие по темата, Ви оставяме с трейлъра на версията от 1986-та година на Дейвид Кроненбърг.

https://www.youtube.com/watch?v=7BzwxJ-M_M0

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!