Начало / Кино и TV / „Мухата“ се завръща с нова версия
The Fly

„Мухата“ се завръща с нова версия

Живеем в ерата на римейковете, рибуутовете, предисториите и продълженията. Затова е съвсем логично тази новина да е свързана точно с поредната нова версия на позната и обичана класика. След като вчера Ви съобщихме за плановете за рестартиране на историята на “Матрицата”, днес е ред и на Мухата.

20th Century Fox са решили да използват версията на Дейвид Кроненбърг от 1986-та година и на нейна база да създадат пореден римейк. Казваме пореден, защото споменатият филм не е оригинален. Първоизточникът е дело на Кърт Нюман и е от далечната 1958-ма година. В една от главните роли е огромният ни любимец Винсънт Прайс. Партнират му Дейвид Хедисън и Патриша Оуенс. Историята разказва за учен, който допуска фатална грешка със своята машина за телепортация и смесва ДНК-то си с това на муха. Резултатите са повече от фатални, а последствията – не особено лицеприятни.

Версията на Кроненбърг не променя особено основната концепция, но набляга много повече на детайлите и най-вече на процесите, през които преминава главният герой. Ролята на учения се изпълнява от Джеф Голдблум, партнира му Джина Дейвис. Лентата се превръща в една от класиките на така наречения body horror жанр и придобива култов статус.

И двете версии се сдобиват с директни продължения, които вече се различават коренно като идеи. Успехът им също не може да доближи своите първоизточници.

Новата версия на Мухата вече си има и обявен режисьор. Дж. Д. Дилард, който спечели много внимание на фестивала “Сънданс” тази година с дебютния си филм “Sleight”, ще застане начело. Той ще бъде и сценарист, заедно с Алекс Тюрер, също част от екипа на “Sleight”. Двамата ще трябва да се преборят с огромното “наследство”, което Нюман е оставил, а Кроненбърг развива до съвършенство.

Ако трябва да сме честни, това е поредният римейк, от който никой няма нужда. Има заглавия, които просто трябва да бъдат оставени на мира. За съжаление информацията все още е прекалено оскъдна, освен вече споменатото по-горе. Докато чакаме развитие по темата, Ви оставяме с трейлъра на версията от 1986-та година на Дейвид Кроненбърг.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански