June

June пуска по-евтина „умна“ фурна за мързеливи готвачи

Преди две години компанията June представи своята първа „умна“ фурна, снабдена с 2,3-гигахерцов четириядрен процесор NVIDIA, много сензори и доза изкуствен интелект. Светът беше изненадан от това колко добре фурната приготвяше разнообразие от храни, като просто използваше предварително зададени програми. За съжаление, при цели 1500 долара, тя беше твърде скъпа. Тази седмица обаче June обяви, че пуска второ поколение фурна, която готви по-бързо и e по-евтина – с цена от 600 долара.

Амбицията на June

През последните две години компанията беше заета с имплементирането на още повече функции към платформата June Cup. През юли миналата година тя добави режим „бавно готвене“. През октомври беше стартирана и цифрова готварска книга с непрекъснато актуализираща се библиотека с повече от 100 рецепти. Тя върви и с видео материали, но това би струвало 5 долара месечно. През ноември миналата година бяха въведени още важни режими.

Хардуерно новата фурна е подобна стария модел, с няколко изключения. Така например вече няма копче от неръждаема стомана, защото има 5-инчов сензорен екран.

Главният изпълнителен директор на June Мат ван Хорн казва, че магията на фурната идва основно от софтуера. „Ние буквално успяхме да създадем нови уреди в софтуера„, каза той пред Engadget.

Компанията е увеличила броя на предварително зададените програми за готвене. През 2016 г. имаше 25 предварителни настройки, а сега има над 100, покриващи по-голямо разнообразие от храни.

Подобно на оригиналния уред, новата фурна разполага с придружаващо приложение, което се предлага както за Android, така и за iOS. Чрез приложението можете да проверите храната, да настроите напомняния и таймери или да разгледате гореспоменатата библиотека за рецепти, ако се абонирате за нея. Фурната също така работи с устройства, контролирани от домашния асистент Alexa на Amazon.

Новата кухня

„Умните“ фурни определено все още са новост. Tovala е най-близо до June, но изисква услуга за доставка на храна, за да се възползвате от нейните предимства. Познаваме и Innit – система, която може да сканира храната в хладилника, да предложи рецепти и след това да загрее фурната. GE, Samsung и Whirlpool, освен всичко останало, също инвестираха сериозно в пространството, свързано с кухнята, но техните разработки тепърва се развиват.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.