BigScreen Виртуална реалност
Изображение: bigscreenvr.com

Софтуер прехвърля целия интерфейс на компютъра във виртуална среда

Оставаш потопен във виртуална реалност

Виртуалната реалност е изправена пред множество предизвикателства. Като че ли най-голямото е нуждата устройството да се сваля, когато ти се наложи да работиш с конвенционално приложение. Ами ако искаш да останеш потопен във виртуалната реалност? А ако искаш просто да използваш виртуалното устройство като единствен дисплей?

Точно тук се появява BigScreen. Софтуер, който премества целия ти windows компютър във виртуална среда. Отчасти идеята е пълно потапяне във виртуалността. Можеш да притежаваш голям екран, който запълва полезрението ти, без да харчиш за него цяло състояние. По-сериозната идея всъщност е… повече социални преживявания. Можеш да видиш споделения екран на твой приятел като отделен виртуален екран, да играеш с приятели и да гледате филми във VR.

Можеш да се запишеш за публичен бета тест още днес, а готовият софтуер ще бъде достъпен и за HTC Vive, и за Oculus Rift, когато излязат през април. Ще има поддръжка и за Samsung Gear VR по-нататък през 2016 г. BigScreen със сигурност ще бъде приложение от ниша, която тепърва стартира (ще се нуждаете от скъпо устройство и мощен компютър само за да го подкарате).

Това е важна стъпка, която ще превърне виртуалната реалност в технология, която да използваме всеки ден.

Дори 2D игрите на Steam вече ще се играят във VR

Steam също се борят за място в тази нова ниша.

SteamVR Desctop Theater Mode e устройството, което ще ти даде възможност да играеш всички Steam игри във виртуална реалност – без да се налага да махаш и слагаш VR оборудването. Чрез него абсолютно всяка 2D игра ще се играе с хедсет за VR.

Как точно ще изглежда устройството – за момента липсва яснота, но трябва да може да работи с HTC Vive и всеки друг съвместим със SteamVR хедсет. Desctop Theatre все още е на ниво ранни бета тестове и ще я представят идната седмица на Конференцията на разработчиците на игри.

Steam дава основателна причина да си купиш хубав хедсет, който ще използваш не само за VR игри. По-скъпите устройства ще те пазят от неща, които иначе ти отвличат вниманието.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg