съобщения в Instagram

Скоро ще пишем съобщения в Instagram и през уеб версията

Пристрастени към изпращането на съобщения в Instagram, ликувайте на воля. Скоро ще можете да изпращате миймове и емоджита и от компютъра си.

Тази седмица бе съобщено, че Instagram тества уеб версия за директно изпращане на съобщения. Това позволява на хората да чатят помежду си и без приложението. Ако, или по-вероятно, когато това се разгърне публично, потребителите на настолен или преносим компютър или Mac, ще могат още по-лесно да общуват с други потребители на социалната мрежа за споделяне на снимки и видео.

Уеб базираните директни съобщения е една от функциите, които отдавна се очакват. За такава беше споменато още с идеята за бутона „Виж повече“ и индикатора за качеството на качване.

Амбиции

Уеб версията може да направи социалната мрежа по-пълноценна SMS алтернатива… А не просто функция за споделяне на фото и видео съдържание. Все пак съобщенията са масивен двигател на ангажираността, която често привлича хората към приложението.

Технологичният журналист от Tech Crunch Джейн Манчун Уонг първа съобщи за новите тестове. Функцията все още не е достъпна за потребителите, тъй като се тества вътрешно. Служителите на компанията сега ползват тази услуга, за да идентифицират грешки или други необходими промени в продукта.

Инстаграм реклама

В текущия дизайн, всички съобщения в Instagram са достъпни от икона със стрелка в горния десен ъгъл на екрана. Не е ясно обаче как точно ще изглежда бутонът за уеб версията.

Компанията рядко предоставя твърде много информация за вътрешната работа по развитието на социалната мрежа.

Междувременно социалната мрежа продължава да се конкурира с основната социална мрежа в сърцето на тийнейджърите. Борбата между Instagram и Snapchat се води със зъби и нокти. Миналата година Instagram изгради IGTV, за да се конкурира със Snapchat Discover. И сега с тестване на уеб версия на съобщенията, изглежда е готова да предизвика Snap за чат.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.