безплатни обучения по програмиране

Телерик Академия стартира 65 безплатни обучения по програмиране в 15 града

Училищна Телерик Академия обяви началото на приема за новата учебна година. От нея става ясно, че предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти. Те ще се проведат в общо 65 школи в 15 града в страната.

Кандидатстване

Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на Училищна Телерик Академия. Школите се организират в 15 града, включително в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Разград и други. Програмите са насочени към ученици от 1-ви до 12-ти клас, като са съобразени с възрастта им. Не се изискват предварителни познания по програмиране.

Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване, участниците получават сертификат. През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

За ученици в 1-3 клас

За най-малките ученици – от 1-ви до 3-ти клас, са предвидени безплатни работилници по програмиране. По време на интерактивните работилници учениците научават как да създават сайтове, компютърни игри и програми с визуалния език за програмиране Scratch.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-и клас могат да избират между три програми: „Дигитални науки“ „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“. Обученията се предлагат както в София, така и в цялата страна. Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта нa Академията и явяване на тест с логически задачи.

За ученици в 8-12 клас

Специализираните за гимназиалните ученици в София и страната програми са по „Дигитални науки“ и „Разработка на игри“. Кандидатите трябва да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест.

Новите безплатни обучения по програмиране и дигитални науки са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.