HTC Vive Pro – нов модел, но и нови функции

HTC обновява Vive хедсета с нов Pro вариант. Той е оборудван с двойни OLED екрани с увеличена резолюция 2880 х 1600. Това е със 78 % повече от сегашния модел. Тази промяна би трябвало да помогне за по-ясен образ на текстовете и като цяло на графиките. Също така това поставя HTC Vive Pro пред конкуренцията на Oculus Rift и Windows Mixed Reality устройствата.

изображение на бутона за закрепване на HTC Vive Pro

Заедно с подобрението на резолюцията, HTC също така са проектирали наново лентата за глава. А към нея вече има и вградени слушалки. Едно от оплакванията по адрес на оригиналния Vive беше, че е труден за закрепване и че е тежък. Освен това човек трябваше допълнително да си подсигури озвучението чрез слушалки. А това само добавя още един кабел, който да разваля изживяването във виртуалната реалност. Лентата на новото устройство обаче включва бутон, с който чрез завъртане се настройва закрепването за главата. Това значи, че новият модел трябва да е по-балансиран и да се усеща по-лек в предната основна част.

Двупосочно предаване на звук и картина

Инженерите на HTC са добавили двоен микрофон и двойни предни камери, които много приличат на очи. Но тепърва разработчиците ще ги внедряват в употреба при създаването на приложения и съдържание за виртуална реалност. А наличието им на предния панел ясно ще различава двата модела. Самият хедсет изглежда не толкова обемист спрямо оригинала. HTC са добавили още син цвят към главните елементи и предния екран. Според HTC датите на пускане на пазара и цените ще бъдат известни скоро, но само това е информацията към момента.

снимка на предната част с двете камери на HTC Vive Pro

Хубавото тук е, че HTC Vive Pro е обратно съвместим със версия 1.0 и 2.0 на SteamVR функцията за проследяване. Затова можете да използвате до 4 базови станции за проследяване на Vive Pro в стаята. От HTC споделят, че съществуващият модел ще остане на промоция през 2018 г., а новият HTC Vive Pro ще бъде продаван отделно на текущи клиенти през настоящото тримесечие. Целият пакет и цената му ще са налични скоро.

снимка на безжичният адаптер за безкабелно ползване на HTC Vive Pro

Заедно с подобренията в HTC Vive Pro, от компанията също така подобряват изживяването в магазина за приложения Viveport. Повечето собственици на Vive най-вероятно купуват приложения и игри от SteamVR, но HTC представят VR Reviews в опит да накарат потребителите да купуват повече съдържание за VR от тях. На разположение с ранен достъп от днес, Viveport VR позволява на Vive собствениците да опитат ограничена версия на съдържанието, преди да го купят или да се абонират за него. Компанията представя още нещо – безжичен адаптер за Vive. Това повишава напрежението върху самостоятелния хедсет прототип Oculus Santa Cruz, още преди HTC да го пуснат на пазара.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Александър Господинов