Facebook Dating

Facebook Dating няма да бъде отделно приложение за запознанства

Facebook Dating няма да бъде пуснато като самостоятелно приложение за запознанства, така че технологичният гигант няма да се гмурка твърде дълбоко в територията на Tinder и Match Group. Функцията ще бъде базирана в главното приложение на Facebook.

Технологичният гигант съобщи за намерението си да навлезе в запознанствата още през май по време на конференцията си F8. Акцентът тук е, че новата функция ще цели да намира на потребителя сериозен партньор за дългосрочни отношения, а не забавление за една нощ, с каквато лоша слава са популярни другите приложения.

След като активирате Facebook Dating във вашия профил, само други хора, които го използват, ще могат да ви видят. Регистрацията и активността ви там няма да се споделя в нюзфийда. Ще можете също така да изберете кой да ви вижда.

Любопитното е, че функцията ще ви помага да разглеждате потенциални съвпадения въз основа на огромното количество информация, която Facebook знае за вас. Ако двама души проявяват интерес един към друг, те ще могат да разговарят чрез Messenger или WhatsApp.

Според TechCrunch, компанията обмисля лимит за броя на хората, към които може да се проявява интерес. Това би предотвратило бързото одобряване на всички, които виждате. А блокирането на някого в Dating няма да го блокира във Facebook, макар че и това не е окончателно решение.

Facebook няма план за платени абонаменти. Понастоящем няма да се показват реклами в Dating, въпреки че това се обмисля като въведение на по-късен етап.

Имидж

Засега Facebook прави внимателни стъпки към запознанствата и очевидно не смята да се внедрява на пазара с голямо привлекателно приложение. Вместо това се надява, че нововъедението ще може да създаде значими взаимоотношения, които карат хората да оценяват Facebook и да продължават да го използват активно през годините. Все пак, имайки предвид последните проблеми покрай социалната мрежа, тя определено се нуждае от подобряване на имиджа си.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.