Winamp

Winamp даде заявка за завръщане през 2019 година

Winamp, истинска реликва от миналите дни на цифровата музика, не само съществува все още, но готви и голяма актуализация. Компанията майка Radionomy планира да рестартира услугата като приложение „всичко в едно“, което привлича подкасти, плейлисти, стрийминг радиостанции в една платформа. Според TechCrunch актуализацията ще бъде на разположение още през 2019 г.

Подробности?

Детайлите за това, което звучи като едно грандиозно преоткриване, са доста малко. Какво е известно: Winamp ще се върне в живота ни с мобилно приложение, достъпно за iOS и Android, а версията за настолни компютри ще получи основно преустройване. Безплатната актуализация на версия 5.8 ще дойде на 18 октомври.

Актуализацията ще предостави някои основни корекции на програмни грешки. Пълната версия на приложението Winamp 6 се очаква още през следващата година, а мобилното приложение трябва да го придружава в този момент.

Какво не е известно: почти всичко останало. Изпълнителният директор на Radionomy Александър Сабонджиан заяви пред TechCrunch, че той предвижда новия Winamp като вид агрегатор, който ще събере всички възможности за слушане в една платформа, която може да се търси от потребителите по света. Но той не обърна кой знае какво внимание на това как ще се интегрира новият Winamp с услуги като Spotify, Apple Music, Pandora или друга популярна опция за стрийминг.

Малко вероятно е тези компании да се заинтересуват да си партнират на пълни обороти с проект, който планира да изтегли потребителите от отделните екосистеми.

За момента също така липсват и подробности за персонализирането. Музикалният плейър преди предлагаше безкрайни модификации, които позволяваха на потребителите да настройват изгледа си така, както им се харесваше. Този тип потребителски контрол обикновено вече не съществува и няма признаци екипът зад Winamp да възнамерява да се върне към това.

Ако Winamp се откаже от този амбициозен рестарт, това ще бъде добре дошло за представителите на фрагментирания пазар на музикални плейъри. Да се надяваме обаче, че намеренията на екипа са сериозни и съвсем скоро отново ще имаме достъп до любима услуга от миналото.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.