Заглавна картинка на статията "Facebook раздаде 4000 Giroptic iO камери на конференцията си"

Facebook раздаде 4000 Giroptic iO камери на конференцията си F8

Facebook раздаде 4000 камери за 360-градусова фотография по време на своята F8 конференция. Giroptic iO 360 бяха дадени на участниците в конференцията на компанията гигант. Ако сте станали свидетели на наплив от 360-градусови снимки в своя фийд – не се учудвайте.

Снимка на Giroptic iO

F8 и много Giroptic iO камери – защо?

Компанията Giroptic пусна нова версия на своята камера за 360-градусови снимки, която е съвместима с Android устройства. Продуктът бе раздаден на форума F8 по време на ежегодното събиране за новини от Facebook. Потребителите вече познават версията за iOS (тези, които имат Apple устройства). Камерата Giroptic iO ще ви струва 249 щатски долара и макар да не заснема в 4К резолюция, ще ви осигури 1920×960 видео с 30 кадъра в секунда. Тя е способна да заснема и невероятни снимки благодарение на f/1.9 бленда. Резултатът е ярка, кристална картина, без ясна линия на свързване на снимките. По време на заснемане виждате примерна картина с ниска резолюция, но финалният резултат е изумителен.

Снимка на Giroptic iO

Преди да използвате камерата, трябва да свалите приложението Giroptic iO от магазина на своя телефон. Тъй като самата камера е обемиста и се включва директно в порта за зареждане на телефона, вероятно ще ви се наложи да свалите калъфчето. Размерът на камерата е може би най-големият ѝ минус. Версията за iOS се връзва към Lightning порта. Версията за Android – в USB-C или microUSB портовете.

Снимка на Giroptic iO

Как се използва?

В момента, в който включите устройството към телефона си, апликацията се стартира сама директно на камерата. Ще видите три отделни икони в дъното на екрана – „фото“, „видео“ и „на живо“. С последната опция можете да пускате видео на живо в YouTube, Facebook, Periscope или друг сървър. Вдясно ще видите иконата Moments, която ви води към менюто за преглед на медии. Там може да видите материали на други потребители.

Снимка на Giroptic iO

Самата камера има някои видими недостатъци. За жалост, с докосване на част от екрана не можем да избираме светлочувствителност и фокус. За тези от нас, които са свикнали с тази функция на телефоните, това би представлявало неудобство. При заснемането на видео в закрити пространства, неща като прозорци и монитори се разтягат и изглеждат като портали към други вселени. За съжаление, нямаме и time-lapse опция. Все пак качеството на заснетите неща остава страхотно и това е една добра опция, в случай че сте готови да дадете 249 щатски долара за подобна камера.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.