Новата услуга Facebook Dating вече работи и в България

Новата услуга Facebook Dating вече работи и в България

Facebook Dating ще конкурира Tinder и други приложения за запознанства. Година и половина след като заработи в САЩ, от днес опцията стартира и в Европа

Услугата за запознанства използва съществуващия Ви профил във Facebook, за да намери потенциални съвпадения. Социалната мрежа взема предвид Вашите предпочитания, активност във Facebook, участие в групи и събития.

Facebook Dating не е отделно приложение. Конкурентът на Tinder и Badoo за момента представлява допълнителен раздел в мобилното приложение на Facebook. Интегрирана в дълбочина с останалите продукти на технологичния гигант, услугата има достъп до истории и снимки от Instagram и Messenger. Ето защо нейната функция Secret Crush претърсва за потенциални съвпадения последователите Ви в Instagram и приятелите Ви във Facebook.

Как да включим Facebook Dating

Тези, които искат да използват Facebook Dating, трябва да създадат профил за запознанства. След като се регистрират, потребителите на Facebook ще могат да споделят лични „Истории“ в профила си за запознанства, както и истории от основния си акаунт във Facebook или Instagram.

Опцията „Secret Crush“ Ви позволява да изберете девет приятели във Facebook или последователи в Instagram, които „тайно харесвате“. Ако някой от тях също Ви избере като свой „Secret Crush“ се генерира съвпадение.

След като си съвпаднете с някого, можете да започнете чат или „виртуална среща“ (видео разговор).

Защо услугата на Facebook дойде чак сега

Според Facebook, Dating спазва всички норми за поверителност на потребителите. Тактиките за съвпадение, които услугата използва, не са задължителни. Именно заради фокус към поверителността пускането ѝ в Европа се случва година и половина след активирането ѝ в Щатите.

Facebook Dating трябваше да заработи на Стария континент малко преди Свети Валентин тази година, но срещна съпротива у Ирландския регулаторен орган за личните данни. Изявленията тогава укориха Facebook, че е информирал регулаторите на ЕС твърде късно за плановете си и е породил опасения относно спазването на поверителността на данните.

Нека имаме предвид, че компаниите, които пускат подобни продукти, трябва да преминат през особен мониторинг. Той се нарича Оценка на въздействието върху обработката на данни (DPIA) и е свързан с Регламента за личните данни на ЕС GDPR. Въз основа на Регламента преди дни наложиха глоба от £20 млн. на British Airways.

След приключилата проверка Facebook Dating вече работи в над 50 страни, включително Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Хърватия, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Люксембург, Латвия, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция, Словения, Словакия, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Испания, Швейцария и Обединеното кралство.

„Стартираме Facebook Dating в Европа, за да помогнем на повече хора да намерят смислени взаимоотношения. Наблягаме на общите неща, като интереси, събития и групи. Facebook Dating е направил вече над 1,5 милиарда съвпадения в 20-те държави, в които функцията е налична“,

заявиха от социалната мрежа.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg