Ще може да се поства с двойно повече символи в Twitter

Ще се радваме на двойно повече символи в Twitter

Ще можем да постваме с двойно повече символи в Twitter. Бройката нарасна от 140 на 280. Главната причина за това е оплакване от потребителите, че само 140 символа не стигат за пълно и ясно изразяване на мислите им. След проведения тест през септември стана ясно, че не повече от 1% туитове са стигнали лимита от 280 символа, 5% са надвишили 140, а само два – 190 символа.

Вижте още Facebook, Twitter и YouTube обявяват война на онлайн екстремизма

Идеята за микроблог ще се запази

Промяната важи само за страните, които пишат на латиница, но не и за Япония, Китай и Корея. Това е така, защото на азиатските езици се влага повече смисъл, изразен с по-малко символи. В Япония средният tweet е 5 символа. С двойно повече символи в Twitter изразяването ще стане по-лесно и същевременно ще се запази краткостта на постовете, именно с каквото е известна социалната мрежа.

От друга страна, увеличението може да забави потока от tweet-ове и да наруши динамичния начин на работа на сайта. Защото това ще позволи на хората да постват по-обемни публикации, вместо да напишат две-три думи с добавен линк към тях. Това ще даде възможност на потребителите да се изразяват свободно и по-смислено.

Все пак стената Ви няма да бъде променена осезаемо и ще се виждат същото количество tweet-ове, колкото и до момента. От Twitter заявяват, че ще се запази скоростта на потока от tweet-ове и забелязват по-чести постове от потребителите след увеличението на символите.

Целта на компанията е да увеличи посетителите си и да засили позициите си на пазара. Социалната мрежа започна във форма на микроблогърство и кратката форма позволява бързо писане и възприемане на информацията. Като цяло всички, с които е проведен експеримента, са доволни от двойното увеличение на символите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Константинов

Здравейте, към момента се занимавам с търговия на полимери и съм завършил маркетинг. Интересно ми е да се занимавам с копирайт и фотошоп.