споделяне в реално време

Twitter насърчава споделяне в реално време с нова камера

Вероятно има много снимки, видеоклипове и GIF файлове във вашия профил в Twitter. Но много от тези изображения не произхождат непременно от камерата на приложението. Сега компанията се надява да промени това. Twitter препроектира камерата си в приложението като част от усилията да улесни хората за споделяне в реално време.

Нововъведение

Сега вече потребителите на Twitter ще виждат нов интерфейс на камерата в приложението. Той ви позволява да публикувате снимки и видеоклипове с текст, който се поставя отгоре. Цялостният ефект прави изображенията, споделени в Twitter, много подобни на това, което ще видите в Snapchat или Instagram Stories.

Можете да „издърпате“ новата камера, като плъзнете наляво екрана от вашата емисия новини, подобно на другите приложения.

Тези изображения могат също да бъдат отбелязани като част от конкретни събития. Приложението вече може да насочва хората към специални „стаи“, ако те се интересуват от следване на едно и също събитие, и ще съобщава на потребителите за последни новини.

Лого Twitter

Цели

„Опитваме се да направим наистина лесно заснемането на това, което се случва. Целта е да стигнем до аудиторията, която наистина има значение. Както и да съберем хората, които искат да говорят за това,“ казва вицепрезидентът на Twitter Кийт Колман.

Важно е, че казаното тук се отнася само за снимки и видеоклипове, които снимате директно в приложението Twitter. Ако прикачите снимка или видеоклип, те все още ще изглеждат по обичайния начин.

Това е съвсем умишлено. Колман казва, че новата камера на Twitter цели именно да насърчава споделянето в реално време.

Фактът, че Twitter обновява камерата си, повдига въпроси за това дали се опитва да се конкурира по-директно с приложения като Instagram и Snapchat. Актуализацията очевидно има за цел да накара повече хора да създават съдържание в Twitter, вместо просто да споделят снимки, които вече са направили.

Какво ще се случи – предстои да видим.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.