споделяне в реално време

Twitter може да пази копия на вашите съобщения, дори да ги изтриете

Twitter може все още да има запазени копия на вашите лични съобщения в системата, дори и след като сте деактивирали профила си. Изследователят по сигурността Карън Сейни разказа пред TechCrunch, че е намерил множество стари съобщения в архив на своите данни в Twitter. Такива данни, които можете да поискате от самия Twitter в менюто „Настройки“. Дори ако са от акаунти, които са били изтрити или преустановени.

Ограничени свободи

Според насоките на Twitter, компанията пише, че „има много кратък период, в който социалната мрежа може да има достъп до информация за профила ви“. Това включва и всички туитове.

„В края на краищата, можете да възстановите акаунта си с всичките му данни само в рамките на 30 дни. Twitter приема искания от правоохранителните органи за запазване на записи. Но платформата заяви, че ще запази само временно съответните данни на акаунта- само за 90 дни.

Освен това изследователят по сигурността установи, че тези архиви могат да идват и със съобщения, които преди това сте изтрили. Или са били изтрити от човека, с когото сте разговаряли.

Сейни каза, че записите остават достъпни поради „функционална грешка“, а не поради пропуск в сигурността. Каквато и да е причината за този проблем, очевидно е проблем с неприкосновеността на личния живот.

Говорител на компанията съобщи пред TechCrunch, че предстои „по-нататъшно проучване, за да се гарантира, че е разгледала целия обхват на проблема.“

А вие следете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново и всичко най-интересно от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.