Кингдомино

Кингдомино – Новата бордова игра на хоризонта!

Една нова настолна игра е на път да се превърне в мания в България – представяме ви Кингдомино! Най-големите нейни фенове пък ще могат да участват в национален турнир за играта на 18.11.2017 в клубове из цялата страна! Запишете се за участие в тях и научете повече!

Но първо – какво е Кингдомино?

Кингдомино е игра за 2 до 4 играчи, дело на Бруно Катала и Blue Orange Games, наградена с най-престижната награда в света на настолните игри – Spiel des Jahres за 2017 година. Нейното българско издание ще дебютира масово на националния КИНГДОМИНО ДЕН. Тази игра комбинира познатия елемент на класическото домино с лека механика на поставяне на плочки. Кингдомино е универсална игра за широка публика, която се научава мигновено и се играе за минути, но има огромна възможност за множество преигравания и състезателен елемент, който се проявява особено силно при турнирна игра.

Бърз линк към правилата

Кингдомино Ден е организирано със съдействието на „Фантасмагория Геймс” събитие, изцяло посветено на Играта на Годината – Кингдомино. То ще се проведе едновременно в клубове в цялата страна на 18 ноември 2017 и ще включва демонстрации, свободна игра и организирано първенство под формата на турнир в няколко кръга с много награди.

Как ще се проведат турнирите?

Състезанията в рамките на КИНГДОМИНО ДЕН ще бъдат на две нива – клубно първенство и Голям финал. Клубният турнир представлява състезание в два етапа – квалификационни кръгове (3 броя) и клубен финал. На него четирима финалисти ще се борят за следните награди – титлата Лорд на Доминото, голямата награда – играта Queendomino (следващата в поредицата) и място на ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ. Ще има, разбира се, и награди за второ и трето място.

Големият финал ще се проведе в един от столичните клубове-участници. Честта да събере всички Лордове ще бъде връчена на обявен в деня на събитието. На Големия финал предизвикателството е по-голямо, защото ще се състезават само клубни шампиони, но пък Лордовете ще се борят за големи награди! Победителят в турнира ще бъде награден с медал за първо място и ще получи Giant Kingdomino Set (който по принцип не е предназначен за масова продажба, но е четири пъти по-голям делукс вариант на Kingdomino).

Записванията в турнирите ще се правят основно предварително, така че ако желаете да вземете участие, свържете се незабавно с любимия си клуб и се запишете!

Списък с участващите клубове и барове за настолни игри при начало на събитието: 18.11.2017, Събота от 10:30 часа и през целия ден!

София: Абордаж, Каркасон, Level Up, Mentalist, Mulligan, Restart

Велико Търново: Да играем (клуб Cybar)

Варна: Varna Games

Всеки е поканен да се включи и да изживее наживо магията на тази най-нова настолна игра, наречена просто и запомнящо се Кингдомино!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Дамян „Yann Gamgee” Христов

Discord: Yann Gamgee#5713, E-mail: info@dungeon-factory.net