Нов инструмент в WordPress превръща блог постовете в tweetstorm

Нов инструмент на WordPress превръща блог постовете в tweetstorm

Кликването върху новата иконка превръща блог постовете в tweetstorm

WordPress представи нова функция, която автоматично публикува цели блогове като нишки в Twitter. Нишките включват пълния текст, изображения, видеоклипове и вграждания. Достъпът до функциите става чрез зелената икона Jetback. Тя се намира в горния десен ъгъл на страницата за редактиране на публикацията. Към нея вървят и опции за споделяне на връзки към Facebook и други социални мрежи.

WordPress твърди, че функцията е „чудесен начин да подобрите съдържанието си“. Тя позволява публикациите да достигат до всички последователи в Twitter, които не следват директно даден блог на WordPress. Нишките в Twitter също често се оказват много по-видими на платформата в сравнение с единични туитове. Посредством новата функция, последователите могат да четат съдържанието на публикацията, без да се налага да кликват върху връзка.

Тъмната страна на превръщането на блог постовете в tweetstorm

Нишките в Twitter са ужасен вариант за четене на писания в средна или дълга форма. Ето защо се появиха популярните услуги като @ThreadReaderApp. Те целят да помогнат за форматирането на дълги нишки в нещо по-компактно. Дори WordPress стартира подобна услуга още през юли, с идеята да превърне нишките в Twitter в блогове. Сегашната най-нова функция пък работи в обратна посока.

Развържете кесията

Дали функцията ще бъде възприета положително от потребителите – това тепърва ще видим. Щом WordPress са решили да я внедрят, вероятно имат нещо наум.

Какви са част от възможностите ѝ на този етап? Можете да добавите уводно съобщение в началото на нишката и софтуерът ще обърне внимание на новите абзаци, за да реши къде да завърши един tweet и да започне друг. Има и опция за предварителен преглед на това как ще изглежда нишката, въпреки че това изисква един от бизнес плановете на WordPress за $ 25 на месец или $ 45 на месец за електронна търговия за достъп до функцията за социален преглед. Последният tweet в нишката води обратно към оригиналната публикация в блога.

Ако желаете да прочетете или да споделите мнението си по темата, заповядайте във Facebook групата ни Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg