DuckDuckGo

Google добави DuckDuckGo като опция за потребителите на Chrome

В най-новата актуализация на браузъра Chrome на Google технологичният гигант разшири възможностите, до които потребителите по света имат достъп. Google предостави опция за работа с някои свои съперници, които обещават по-голяма защита на личните данни. Сред тях е и DuckDuckGo.

Неприкосновеност на личния живот

Промените идват в момент, когато компанията е изправена пред нарастващи опасения за защитата на неприкосновеност на личния живот. Тя е и обект на различни антитръстови проверки и обвинения в злоупотреби в САЩ и по света.

DuckDuckGo сега се предлага като опция на повече от 60 пазара. Преди това не беше така. Друг съперник – френската търсачка Qwant, също е добавена като нова опция, макар и само на вътрешния си пазар, Франция.

DDG обаче е добавена в Аржентина, Австрия, Австралия, Белгия, Бруней, Боливия, Бразилия, Белиз, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Хърватия, Германия, Дания, Доминиканската република, Еквадор, Фарьорските острови, Финландия, Гърция, Гватемала, Хондурас, Унгария, Индонезия, Ирландия, Индия, Исландия, Италия, Ямайка, Кувейт, Ливан, Лихтенщайн, Люксембург, Монако, Молдова, Македония, Мексико, Никарагуа, Нидерландия, Норвегия, Нова Зеландия, Панама, Перу, Филипини, Полша, Пуерто Рико, Португалия, Парагвай, Румъния, Сърбия, Швеция, Словения, Словакия, Ел Салвадор, Тринидад и Тобаго, Южна Африка, Швейцария, Великобритания, Уругвай, САЩ и Венецуела.

„Радваме се, че Google е признала важността на предлагането на потребителите на частна опция за търсене“, заяви основателят на DuckDuckGo Гейб Вайнберг.

DuckDuckGo

DDG непрекъснато се разраства в продължение на години. Компанията наскоро направи извънредни инвестиции, за да предложи още продукти за защита на личните данни.

Създателят на Qwant Ерик Леандри каза „благодаря“ на Google за добавянето на търсачката като опция във Франция. Но той добави, че Qwant все още препоръчва на своите потребители да използват браузъра на Mozilla Firefox или Brave.

Той също така заяви, че би било по-добре, ако Google добави Qwant в Германия и Италия. В тези страни френската търсачка също има широк обхват.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.