Приложението на Jaguar и Gorillaz

Jaguar и Gorillaz търсят таланти заедно

Jaguar Land Rover и виртуалната alternative банда Gorillaz ще търсят заедно инженерни таланти чрез приложение за добавена реалност (augmented reality).

Проектът за търсене на таланти е продължение на сътрудничеството между Jaguar Land Rover и Gorillaz. Всичко започва миналата година, когато китаристката на Gorillaz – Noodle, става посланик на Jaguar за Формула Е. Като една от водещите по инвестиции в R&D компании, Jaguar търси различни подходи за привличане на младото поколение към производството на автомобили и писането на софтуер за тях. След невероятния успех на кампанията е решено тя да бъде продължена с нов проект.

Приложението за добавена реалност на Gorillaz

Приложението се казва „Gorillaz“ и има версия както за Android, така и за iOS. То дава достъп до живота на виртуалната банда. В него може да намерите отговори на доста въпроси за героите, както и да разгледате тяхната къща. Може да научите и много нови неща, обикаляйки из къщата и задоволявайки своето любопитство.

Набор на персонал чрез приложението в Jaguar

Търсенето на таланти чрез приложението ще става под формата на игра. За да се включат в играта, потребителите трябва да отидат до гаража в къщата на Gorillaz, където могат да видят всички автомобили, станали част от миналото и настоящето на бандата. Самата игра ще има две части, първата ще е пряко свързана с обучение, а втората – с „разбиване на код“ и решаване на различни пъзели. Играта ще тества логиката, любопитството, упоритостта и възможностите за решаване на проблеми – все качества, необходими на бъдещото поколение автомобилни инженери. Най-добрите играчи ще бъдат прехвърляни към процеса по набор на персонал в Jaguar Land Rover, помагайки на компанията да задоволи нуждата си от нови инженерни таланти през следващата година. От гледа точка на набора на персонал това е сериозна иновация в търсенето и мотивирането на бъдещи служители. Още информация може да получите и от рекламния клип на проекта в Youtube:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.