Анализ на новите карти от The WitchWood

Анализ на новите карти от The WitchWood, част 2

Здравейте отново, приятели! Както обещах преди няколко дни, продължавам с анализ на новите карти от The WitchWood. Четири нови карти бяха обявени преди няколко часа. Както предния път, ще ги разгледам една по една и ще ви дам своята оценка за тях както следва – Лоша, Средна, Обещаваща и Страхотна.

И така, да започваме с поредния анализ на новите карти от The WitchWood!

Днес имаме една обикновена карта за Маг, по една епична за Прийст и Друид, и една рядка карта за Шаман. Всичките попадат в категорията beast. Гледайки ефектите на картите, веднага виждаме, че Baku the Mooneater и Genn Graymane ще играят централна роля в The Witchwood. С това наум ще трябва да преразгледам своята първоначална оценка за Baku от Средна към Обещаваща. А пък Genn преминава от Лоша в Обещаваща. От това, което сме видели досега, The WitchWood ми напомнят много на Whispers of the Old Gods, където голяма част от картите се въртяха около C’thun. В идните месеци със сигурност ще видим доста колоди, построени около Baku и Genn.

Чудя се дали Близард ще дадат на всички класове карти с четна или нечетна синергия, или ще ги ограничат само с едната. Може би с тези синергии се стремят да намалят процента на най-играните карти във всеки клас? Само времето ще покаже. Засега – да се върнем на картите:

Втора порция

Black Cat

Черната котка е нелош 3/3 миниън за стойността си от 3 мана, но това не е всичко! Картата дава +1 spell damage и ако позвъните веднага, ще изтеглите още една карта НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! Е това ако не е далавера, не знам какво е! Абе, това не ви ли напомня за една определена карта, която беше преместена в Залата на Славате? Ех, че ми избяга името… Черната котка изглежда като сигурно попълнение във всяко Маг тесте, организирано около нечетни карти.

Ако ви изглежда прекалено добра, то припомнете си, че на Маг играчите ще се наложи да се лишат от някои доста популярни карти за класа си. Blizzard, Frost Bold, Meteor и какво ли още не отиват в кофите, ако решите да заложите на нечетно. Аз лично мога да се обзаложа, че тази стратегия ще постави началото на нова порода tempo secret Маг. Алтернативно Frost Lich Jaina тесте, базирано около елементали, също би могло да се възползва доста добре от нечетната синергия. Firefly, Tar Creeper и Arcane Tyrant харесват тази публикация!

Оценката ми за тази карта е Страхотна!

Glitter Moth

Следваща по ред е новата епична карта за Прийст – Glitter Moth. Тук пък имаме леко занижени 4/4 статове като за 5 мана карта, но с впечатляващ ефект. Кристалната ми топка показва доста ОТК стратегии в бъдещето, но не забравяйте, че това ще трябва да се случи без участието на Divine Spirit. Нищооо, имаме Power Word: Shield, Inner Fire, Void Ripper и вероятно някои нови, които ще компенсират за тази липса.

Да не забравяме, че в комбинация с Baku ще можем да лекуваме миниъните си за 4 точки, вместо 2, което ще им позволи  да се задържат по-дълго на полето. Друга потенциална стретегия, която виждам, е някакъв вид контрол Прийст, ползващ голямо количество таунтове, който продължава да лекува ход след ход.

Оценката ми за тази карта е Обещаваща, като е доста близо до Страхотна.

Gloom Slag

Следваща е друидската епична карта Gloom Stag. Доста стабилни 4/8 статове за beast, и то с taunt! Андуин определено не одобрява. Тук отново мисля, че Близард нарочно са направили картата по-силна от нужното. Може би защото Друидите имат изключително много силни карти с четна стойност, с които не биха се разделили на драго сърце. Gloom Stag може да влезе както в агресивни, така и контрол колоди.

Обаче за агресивните може би няма да е крайно подходяща, тъй като стратегията там се върти около игране на карти по мана кривата и подсилването им. Също така Mark of the Lotus излиза от ротация през април и още предстои да видим подходящ заместител за нея, ако ще има надежда агресивнтие Друид тестета да оцелеят. В контрол колодите пък ще трябва да се лишим от Ultimate Infestation, Wild Growth и Branching Paths, което прави нечетната синергия малко неудобна и за този стил на игра.

Оценката ми за тази карта клони повече към Обещаваща, но имайки предвид казаното по-горе, е близо до Средна.

Murkspark Eel

Единствената показана засега карта, която се възползва от ефекта на Genn Greymane. Солиден 2 мана beast с 2/3 статове, който същевременно убива и 2 мана миниъни на опонента ви в по-голяма част от случаите. Напомня малко за Medivh’s Valet. По принцип не играя много Шаман (не че всички останали се скъсват да го играят в последно време), та не мога да си представя какви колоди биха могли да се заформят около синергията с четни карти. Ако видим някой нов бъф за тотеми, може би ще видим завръщането на тотем шамана.

А ако си спомняте предишното ми видео, в него говорих и за подсказаната нова легендарна Hero карта за Шаман, която струва 8 мана. Имам чувството, че тя би могла да има нещо общо с бъфове на тотеми. Вие как мислите? Споделете в коментарите.

Hearthstone The Witchwood

Оценката ми за тази карта е Средна.

И така, толкова за днес! Ако не сте съгласни с моя анализ на новите карти от The WitchWood, или искате да споделите идеи в какви тестета биха могли да влязат, не се стеснявайте да споделите. До скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone