Battle.net mobile app

Blizzard пускат мобилна версия на Battle.net

Battle.net е златната игрова платформа на Blizzard. Там могат да се закупят дигитални копия на всички игри на компанията, включително и някои от най-старите, както и допълнителни екстри – например warchests, скинове за различните игри и прочие. Досега тази платформа беше само за настолни операционни системи, но вече ще има и мобилно приложение. 

Всички вече сме войници*

Всъщност не се бяхме замисляли до този момент за липсата на мобилно приложение на Battle.net, но след тази изненадваща новина вече всички сме „ама разбира се, как не го бяха направили толкова дълго време“. И наистина, близардския launcher е доста удобен и практичен при менажирането на множеството заглавия на студиото. Да не говорим за разните чатове, списъци с приятели, кой какво играе в момента, процеси на играчите в реално време – изобщо от пиле (геймърско) – мляко. A сега всичко това ще бъде компресирано в една човешка длан, посредством смартфоните ни.

Представяме ви – Battle.net mobile

Със сигурност не звучи величествено като „StarCraft 3“ или „Diablo 4“ например, но все пак словосъчетанието предизвиква респект. Battle.net, апликация, че и мобилна? От Blizzard разкриват и двете най-важни неща, които ще бъдат полезни в новото мобилно приложение – управление на списъка ви с приятели и чат в реално време с всички тях в мрежата на Battle.net. Ще можете да добавяте хора в списъка си с приятели в движение, а дори ще можете да генерирате и QR код, който други хора с инсталирана апкликация ще могат да сканират и на свой ред да ви добавят. Всичко в името на удобството и глобализацията!

Battle.net приложението можете да свалите от Google Play Store – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blizzard.messenger&hl=en , стига да имате версия 5.0 Lollipop на мобилното си устройство. В даден момент вероятно ще е добре от Близард да синхронизират и другата си съществуваща апликация с тази, но ще поживеем и ще видим. Или както още обичат да казват Mike Morhaime и Co – When it’s done! Дотогава – теглете безплатен софтуер от Близард, докато все още е именно безплатен, влизайте в Нексуса, бийте се с Omnix, трепете Диабло и прочее.

*Известна реплика на Soldier 76 от Overwatch

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.