нови модели Acer Chromebook

Acer представи нови модели Chromebook

Acer днес представи нови модели Chromebook, предназначени за фирми, крайни потребители и домакинства, с параметри, които покриват съвременните критерии за производителност и имат здравина съгласно американските военни стандарти MIL-STD 810H. Допълнителните функции на Acer устройствата с Chrome OS помагат на клиентите да извлекат максимума от тях при различни начини на ползване – отдалечена работа, забавление или работа в движение.

„Acer затвърждава водещата си роля в сегмента на премиум лаптопите, тъй като тези нови модели Chromebook са високопродуктивни, имат богат набор от функционалности и предоставят точно това Chromebook изживяване, което нашите клиенти търсят“, каза Джим Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer Inc. „Съвременното поколение очаква от Chromebook да може да се справя с всякакви задачи, които сегашният интернет свят им поставя за решаване, независимо дали става въпрос за служебни или лични проекти. В този смисъл иновациите на Acer в тези продукти ще бъдат ключови за тяхната продуктивност и приятно изживяване.“

Acer Chromebook Spin 714 — премиум технология, висока производителност, трансформиращ се дизайн

Acer Chromebook Spin 714 (CP714-1WN) и Acer Chromebook Enterprise Spin 714 заслужават суперлативи като най-новите премиум модели Chromebook на компанията. Верифицирани по платформата Intel® Evo, тези устройства използват процесори 12th Gen Intel® Core™ (до Core i7), за да постигнат 20% подобрение в производителността спрямо предходното поколение при изпълняване на сложни задачи като кодиране, видео обработка и гейминг. Новото Chrome OS устройство е готово за ползване, винаги когато клиентите имат нужда от него – стартира от Sleep режим за секунди и осигурява до 10 часа[[1]] живот на батерията и до 4 часа работа след 30 минутно бързо зареждане.

нови модели Acer Chromebook

14-инчовият тъчскрийн гарантира 100% покритие на RGB цветовия диапазон и се предлага с две опции за резолюция: WQXGA (2560×1600) и WUXGA (1920×1200), и двете с Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass, за да бъде екранът устойчив на петна и бактерии[[2]]. Пропорцията 16:10 между широчината и височината осигурява на студенти и професионалисти допълнително работно пространство на екрана за скициране, водене на бележки и достъп до приложения с използването на USI писалката, която има 4096 нива на чувствителност на натиск.

Оптимизиран за видео конференции, Acer Chromebook Spin 714 е с Full HD MIPI уеб камера с TNR технология, снабден е с двойка микрофони, два високоговорителя в горната предна част, с DTS Audio и смарт усилвател, за да се осигури високо качество на звука без изкривявания. Възможностите за свързване и удобствата изобилстват в Acer Chromebook Spin 714, като са включени Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, клавиатура с подсветка и голям избор от портове, сред които HDMI порт и два Thunderbolt™ 4 порта. Допълнителният четец на пръстови отпечатъци помага за бързо и сигурно вписване на потребители в системата.

нови модели Acer Chromebook

Премиум дизайнът на Acer Chromebook Spin 714 и възможностите за трансформация позволяват на клиентите да се възползват по най-добрия начин от многобройните му достойнства. Елегантният алуминиев корпус отговаря на американските военни стандарти за здравина MIL-STD 810H[[3]], [[4]], като го предпазва от надрасквания и повреда при изпускане, а въртящите се до 360 градуса панти дават възможност той да трансформира формата си при различните сценарии на ползване.

Acer Chromebook Tab 510 — ултраздрав таблет с възможност за LTE

От Acer разкриха своя нов таблет Acer Chromebook Tab 510 (D652N/D652NL) с подсилена здравина, компактна форма и с висока производителност, която позволява Chrome OS да се използва навсякъде, където е наложително. Acer Chromebook Tab 510 осигурява отлични възможности за конференции чрез своите 10,1-инчов IPS WUXGA (1920 x 1200) full HD екран (съотношение 16:10) и висококачествени камери – 5-мегапикселова MIPI предна уеб камера за видео разговори и 8-мегапикселова MIPI задна камера за снимане на изображения.

нови модели Acer Chromebook

Компютърната платформа Snapdragon® 7c Gen 2 дава свободата на потребителите чрез опция за 4G LTE винаги да бъдат свързвани с мрежа, дори и когато нямат на разположение Wi-Fi. Със своите 11 часа[1] живот на батерията след едно зареждане, Acer Chromebook Tab 510 е оптимизиран за използване в движение, превръщайки се в идеален спътник в динамичното ежедневие.

Създаден, за да издържи дори в най-предизвикателните дни, таблетът Chromebook отговаря на американските военни стандарти за здравина MIL-STD 810H[3] – той има удароустойчив корпус, абсорбиращи сътресенията лайстни и подсилена конструкция, което го предпазва при падане от височина до 122 см. В допълнение, повърхността на тъчскрийна е покрита с Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass, за да се предотврати развитието на микроорганизми[2] върху него.

нови модели Acer Chromebook

Осигурявайки на потребителите естественото усещане за писане с химикалка върху хартия, Acer Chromebook Tab 510 идва с прикрепяща се писалка USI stylus с 4096 нива на чувствителност на натиск. Предлага се като опционален аксесоар и клавиатура, интегрирана в предпазен калъф, което позволява на устройството да се използва като лаптоп.

Acer Chrome OS Enterprise устройства

Acer Chromebook Enterprise Spin 714 и Acer Chromebook Enterprise Tab 510  предлагат на фирмите пълния комплект от бизнес функции на Chrome OS, предоставяйки на служителите съвременен начин на работа с устройство, което е бързо, има вградена компютърна защита, стартира се мигновено и има ниски общи разходи за ползване. Устройствата с Chrome OS на Acer освобождават ИТ мениджърите от ежедневните административни задачи, улесняват работата в екип и гарантират сигурен достъп до данни и приложения в облака.

Chrome OS и поддръжка на приложения

Представените нови модели Acer Chromebook се възползват от Chrome OS, за да предоставят на потребителите бързо стартиране, лесно ползване, защитеност и по-дълъг живот на батерията. Те поддържат уеб базирани приложения и такива от Google Play, така че потребителите могат да получат достъп до всичките необходими за тях приложения за работа, обучение, творчество и т.н.

За Acer

Основана през 1976 г., днес Acer е една от водещите компании в ИКТ сектора и присъства в повече от 160 държави по света. Компанията е фокусирана върху създаването на свят, където хардуерът, софтуерът и услугите ще се слеят, за да се открият нови възможности за потребители и бизнеса. От услуги, насочени към Интернет на нещата, до гейминг и виртуална реалност, повече от 7000 служители на Acer са посветени на изследвания, дизайн, маркетинг, продажби и поддръжка на продукти и решения, които разбиват бариерите между хората и технологиите.

[1] Животът на батерията може да варира в зависимост от употребата. Действителният живот на батерията варира в зависимост от спецификациите на продукта, настройките на компютъра и стартираните приложения. Максималният капацитет на всички батерии намалява с времето и употребата.

[2] Всички решения за антимикробна защита, включително Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass и антимокробната технология със сребърни йони, не твърди, че защитава потребителите или предоставя каквато и да било пряка или косвена полза за здравето.

[3] Тествано от квалифицирани лаборатории на трети страни за определени тестови процедури съгласно MIL-STD 810H (октомври 2008 г.) за условия на околната среда, които включват високи и ниски температури, влажност, вибрации, механични удари, дъжд, прах и пясък. MIL-STD 810H е протокол за тестване, провеждан в контролирани условия и не гарантира бъдеща производителност във всички ситуации. Не се опитвайте да симулирате тези тестове, тъй като щетите в резултат на това няма да бъдат покрити от стандартната гаранция на Acer.

[4] Тестове за прах и пясък, базирани на MIL-STD 810F.

Споделете какво мислите в коментарите или заповядайте да дискутираме заедно очакванията ни към Acer във фейсбук групата ни – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.