Acer разширява гамата стереоскопични 3D устройства с дисплеи от серията SpatialLabs View

Acer обяви два нови екрана в своята гама продукти SpatialLabs™: Acer SpatialLabs View за лично забавление и Acer SpatialLabs View Pro за бизнес клиенти. И двата са 15,6-инчови 4K екрани, които могат да бъдат свързани към компютър, предоставяйки на потребителите лесен достъп до изживяването, предоставено от SpatialLabs. Вече не само висококвалифицираните творци са потенциални потребители — това поколение устройства предоставя стереоскопичната 3D технология, без ползване на очила, на геймърите и на домашните потребители за забавление.

Както геймърите, така и творците ще оценят олекотения дизайн на устройствата от серията (теглото е по-малко от 1,5 кг), което позволява лесно да се поставят в чанта и да се занесат на LAN гейминг парти или на презентация пред клиенти. Творците могат да разчитат на 100% покритие на RGB цветовата гама на Adobe, а геймърите ще бъдат впечатлени от 400-те нита яркост на устройствата.

SpatialLabs View

Моделът Acer SpatialLabs View се предлага заедно с изцяло нова платформа за стереоскопични 3D игри, а Acer SpatialLabs View Pro — с пълен комплект технологии, необходими за реализиране на творческите идеи на потребителите, като интелигентния му индустриален дизайн опростява използването навсякъде, което позволява да се правят въздействащи презентации в офисите на клиенти.

SpatialLabs TrueGame — Стереоскопичен 3D гейминг с едно щракване

SpatialLabs TrueGame е ново приложение, което предоставя стереоскопично 3D изживяване в света на игрите, така че геймърите да могат да се насладят на любимите си заглавия в истинския им блясък. Това е възможно, тъй като игрите по принцип са замислени в три измерения: разработчиците включват информация за пространствената дълбочина във всяка сцена и обект, който създават. SpatialLabs използва тази вече съществуваща информация, за да представи игрите в стереоскопично 3D качество. Уникален предварително конфигуриран профил ще бъде наличен за всяко едно заглавие от над 50 популярни модерни и класически игри, които ще се предлагат при старта на тази услуга. Профили за допълнителни заглавия ще се добавят непрекъснато с течение на времето, за да може геймърите да получат възможност за незабравимо изживяване с всяка от любимите им игри.

Въпреки че тези профили разчитат на голямо количество информация и за оптимизирането им се полагат неимоверни усилия, самата платформа е невероятно удобна за ползване от потребителя. След стартиране на приложението TrueGame, геймърите просто трябва да намерят заглавието, което искат да играят и да активират команда „Play“. Приложението ще свърши всичко останало, като автоматично стартира необходимите файлове на играта в системата на потребителя и активира свързания със заглавието 3D профил TrueGame, за да започне тя в режим Stereoscopic 3D.

SpatialLabs View

Това е напълно нов начин на игра, който предлага реализъм, какъвто геймърите не са изживявали преди. Помещенията изглеждат по-просторни, обектите са като естествени, а приключенията са много по-вълнуващи – с безупречно плавни движения, без забавяне и без нужда от специални очила.

Когато не се играе на него, екранът може да се използва и като стандартен 4K монитор.

SpatialLabs Go — Трансформира 2D съдържание в стереоскопично 3D

Патентованото решение на Acer SpatialLabs Go ползва технология с изкуствен интелект, за да генерира стереоскопичен 3D образ от почти всяко съдържание, което може да се показва на цял екран, при това само с натискане на един бутон. Снимките изпъкват на екрана, обикновените уеб игри стават доста по-вълнуващи, а видеоклиповете (онлайн или офлайн) са още по-въздействащи, когато се гледат. Може би най-важното е, че може да се създаде собствено съдържание със снимки или видеоклипове от потребителските устройства, които се импортират в системата, за да може SpatialLabs Go да генерира от тях симулирани стерео 3D изображения.

SpatialLabs Model Viewer — по-интуитивен начин за създаване на 3D съдържание

Acer SpatialLabs View Pro е предназначен да улеснява работата на творците. За тази цел стандартно се поддържат всички основни файлови формати, включително наскоро добавената поддръжка за Datasmith. Това означава, че творците могат да използват софтуер за 3D дизайн като Revit, Solidworks и Cinema 4D, като инсталират плъгини за експортиране на Datasmith: когато проектът е готов за гледане, той може да бъде импортиран в SpatialLabs Model Viewer. Интеграцията на Sketchfab допълнително опростява творческия процес, като дава на потребителите достъп до масивна онлайн библиотека от безплатни и първокласни 3D компоненти, които могат да бъдат използвани за собствени проекти. Тъй като точността на цветовете е от решаващо значение в дизайнерската работа, 15,6-инчовият 4K екран на View Pro покрива 100% от цветовата гама на Adobe RGB.

Но SpatialLabs View Pro не е само инструмент за създаване на 3D компоненти, а дава възможност на разработчиците различни инструменти за споделяне и показване на творенията им:

  • Съдържанието може бързо да се зареди за споделяне – независимо дали с цел да се получи обратна връзка от колега в офиса, или за да се даде на клиент реалистична визуализация на артикул, от който се интересува.
  • Тези, които работят в областта на продажбите и маркетинга, ще оценят тънкия и компактен дизайн на Acer SpatialLabs View Pro: с тегло от по-малко от 1,5 кг той лесно се взима на път, а сгъваемата стойка прави възможно поставянето и пускането му практически навсякъде.
  • Крепежен VESA елемент улеснява поставянето на Acer SpatialLabs View Pro на киоски или рекламни пана в магазини, когато трябва да се ползва дълго време на конкретното място, а разпознаването на жестовете на ръцете с Ultraleap позволява да се предостави на клиентите още по-интерактивно изживяване.

Допълнителни инструменти

Както и при предишните устройства SpatialLabs, в Acer SpatialLabs View Pro са включени няколко допълнителни инструмента, които позволяват на създателите на 3D съдържание да оптимизират работния си процес. Готовият материал може да бъде взет от 3D софтуера и стартиран в SpatialLabs Model Viewer само с едно кликване. В допълнение, потребителите на Maya и Blender могат да се свързват и редактират на 2D екран, докато наблюдават как промените им се визуализират в стереоскопичен 3D образ на Acer SpatialLabs View Pro — всичко това едновременно и в реално време.

Ако сте фен на Acer, може да погледнете и новите им модели Chromebook тук и TravelMate – тук. Споделете какво мислите в коментарите или заповядайте да дискутираме заедно очакванията ни към Acer във фейсбук групата ни – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.