Acronis дари книги

Acronis дари 100 книги на българско училище

Дарението за Средно училище „Св. Климент Охридски“ е по повод деня на Светите братя Кирил и Методий, славянската писменост и българската просвета

По повод деня на Светите братя Кирил и Методий, славянската писменост и българската просвета 24 май Acronis има честта да дари 100 книги на едно българско училище: Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол. Това е второто поредно дарение на 100 книги от Acronis за българско училище и компанията се надява практиката да се утвърди като ежегодна традиция.

Заглавията на стоте книги бяха избрани от учениците и училищното ръководство съобразно образователните цели на учебната програма. От дарението ще се възползват над 135 ученици.

“Образованието е това, което ни подготвя за изпитанията на живота: дава ни силата на познанието, уменията за професионална реализация, опита в общуването с хора и с институции, полага основата на бъдещото творческо и кариерно развитие. Ако образованието е пътят към бъдещето, то книгите са светъл прозорец към него. С инициативата „100 книги“ Acronis показва, че добродетелността и щедростта са най-ценната валута в днешния несигурен свят,“ коментира Светлана Иванова, директор на СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол.

Важността на книгите

Acronis смята, че всички беди на света до голяма степен са резултат от недостатъчно знание. Компанията подчертава важността на това да направим знанията по-достъпни за всички, за да могат младежите да се справят по-добре с днешните предизвикателства, както и да използват стойността на образованието като инструмент за промяна в живота или за справяне с трудни ситуации.

“Четенето на книги помага на децата да разберат по-добре околния свят. То им помага в изграждането на техните морални устои,“ посочи Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България. „Дори в дигиталната ера четенето на хартиени книги е важно за развитието на въображението на децата, креативността им, способността да се справят със задачи, за достойнството. Ето затова ние даряваме 100 книги на училище за втори път – и се надяваме да запазим тази традиция и в следващите години“.

Сухиндол е малък български град в северната централна част на България. В него живеят около 2400 жители. СУ “Св. Климент Охридски” има 150-годишна история и ценни традиции. Мисията на училището е да помага на учениците да успяват, да се развиват, да печелят, учат и растат.

Таня Чернева, старши учител по изобразително изкуство, информационни технологии, технологии, предприемачество и техническо чертане в СУ “Св. Климент Охридски”, наскоро спечели награда в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии “Дигитални новатори в образованието”. Г-жа Чернева впечатли журито със своята всеотдайност, професионализъм, отзивчивост и подкрепа към ученици, родители и колеги.

За Acronis:

Acronis обединява защита на данните и киберсигурност, за да осигури интегрирана и автоматизирана киберзащита, която гарантира справянето с предизвикателството на модерния дигитален свят “SAPAS” – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност.

Предлагайки гъвкави модели на внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ специалистите, Acronis осигурява върхова киберзащита за данните, приложенията и системите посредством иновативни антивирусни решения, бекъп, аварийно възстановяване и защита на крайните устройства от ново поколение, всички стъпващи на изкуствен интелект. С усъвършенстваната технология за предпазване от злонамерен софтуер, базирана на най-модерния машинен разум, и технологии за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн, Acronis предпазва всяка среда – от облака до хибридните системи и до инсталационните решения – на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 г. и регистрирана в Швейцария през 2008 г., Acronis вече има повече от 2000 служители и офиси в 34 локации по света. На нейните решения се доверяват над 5,5 милиона домашни потребители и повече от 500 000 компании, както и спортни екипи от най-висок клас. Продуктите на Acronis са достъпни чрез над 50 000 хиляди партньори и доставчици на услуги в повече от 150 държави на 26 езика.

За СУ „Св. Климент Охридски“, Сухиндол:

СУ „Св. Климент Охридски“ в град Сухиндол е средищно училище. Основано е през 1870 г. През 1970 г. за 100-годишнината от създаването си училището е наградено с орден „Кирил и Методий” – I степен. През 2003 г. се слива със СПТУ по КБУ и започва да обучава професионални паралелки след завършване на основното образование.

В момента в СУ „Св. Климент Охридски“ се обучават 135 ученици (I – XII клас). В паралелките от VIII до XII клас се провежда обучение по следните специалности: Лозаровинарство, Електрически машини и уреди, Хлебар-сладкар, Експлоатация на автомобилен транспорт.

Ще се радваме да чуем Вашите мнения в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.