Chromebox

Chromebox – нов клас образователни устройства навлизат в класните стаи

След успеха на образователните преносими компютри Chromebook, в българските класни стаи навлиза нов клас устройства с операционната система ChromeOS. Те се наричат Chromebox и представляват настолни компютри, напълно оптимизирани за обучение в училище, както и у дома. Разполагат с мощен процесор и могат да се свързват едновременно с няколко монитора и други периферни устройства.

Сред останалите предимства на Chromebox са изключително лесната настройка, както и това, че имат вградена вирусна защита. Разполагат и с всички силни страни на ChromeOS – операционната система, специално създадена за учене, която се намира и в добре познатите на българските учители и ученици Chromebook лаптопи.

Chromebox

Новите устройства са много сходни и имат десетки допирни точки с тях. И двете предлагат Chrome OS със защита от вируси, набор от Google инструменти, възможности за управление от разстояние и контролиран достъп до сайтове и приложения.  Все пак те имат и редица разлики, по-важните от които са:

  • Не всички Chromebook модели предлагат по-мощни процесори, докато с Chromebox съотношението мощност – цена е отлично.
  • Chromebox е подходящ като настолен компютър, с който няма да се притеснявате за батерията и може да послужи като оборудване в по-статични кабинети.
  • Chromebook устройството от своя страна предлага по-гъвкава работа и режим “таблет”, които могат да бъдат по-привлекателни за учениците.
  • Chromebook е предварително конфигуриран фабрично с необходимия дисплей, високоговорители и вътрешна батерия. На Chromebox липсват всички тези компоненти, така че, за да ги използвате, трябва да го свържете към монитор, клавиатура и мишка.

Предимствата на Acer Chromebox са, че осигуряват свързаност с до три монитора. Освен това учениците могат да се възползват от повече пространство за творенията си, а мощният процесор позволява изпълнението на по-сложни технически задачи. Chromebox се предлага в комплект с интерактивен дисплей, превръщайки го в компютър с още повече възможности.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.