ConceptD

Acer актуализира своите настолни компютри и лаптопи ConceptD

Компанията добавя най-новите Intel Core процесори от 12-о поколение и графика NVIDIA RTX, както и OLED екрани в своята гама лаптопи ConceptD 5

Acer анонсира нови модели компютри в серията за творци ConceptD. Лаптопът ConceptD 5  мини работната станция ConceptD 500  и компактният десктоп ConceptD 100  сега са с най-новите процесори 12th Gen Intel® Core и графични процесори NVIDIA®, а лаптопът ConceptD 5 вече притежава 16-инчов OLED екран. Компютрите ConceptD са създадени и оптимизирани за графични дизайнери, автори на филми, инженери, архитекти, софтуерни разработчици и други творци. Те се отличават с технология на най-високо ниво и имат неподвластен на времето естетичен дизайн.

Лаптоп ConceptD 5: Мощна мобилна станция

Мощните лаптопи ConceptD 5 и ConceptD 5 Pro са предназначени за творци, за които е наложително да могат да творят или редактират в движение. С дебелина, по-малка от един инч, техният съвременен и дизайн и здрава метална конструкция ги прави подходящи за носене на път. Проектирани, за да могат да се справят с обемисто и комплексно CAD моделиране,  както и със създаване на най-съвременни дигитални творчески продукти, те плавно възпроизвеждат видеоклипове с разделителна способност до 6K, обработват безпроблемно 3D анимации и осигуряват най-доброто кодиране и качество на изображението при предаване на живо.

ConceptD 5

Моделите са оборудвани с най-новите високопроизводителни компоненти, а именно процесор 12th Gen Intel Core i7-12700H, мощни видео процесори NVIDIA RTX™ и GeForce RTX (GeForce RTX 3070 Ti GPU е към моделите CN516-73G, докато по-мощната NVIDIA RTX A5500 присъства в Pro конфигурациите (CN516-73P). Те също притежават до 32 GB бърза LPDDR5 SDRAM и до 2 TB дисково пространство с ултра-бързи SSD дискове NVMe PCIe Gen 4 M.2.

NVIDIA и  OLED екран

Acer си сътрудничи с NVIDIA, за да предостави всички ползи на NVIDIA Studio в ConceptD 5 and ConceptD 5 Pro. Тъй като са NVIDIA Studio валидирани лаптопи, те идват със софтуерни оптимизации и инсталирани NVIDIA Studio драйвери за подобрена производителност и надеждност в най-добрите софтуерни продукти за дизайн. Творците ще имат възможност да създават със скоростта на въображението благодарение на специални хардуерни екстри, позволяващи 3D визуализация, редактиране на видео, излъчване на живо и графична обработка. Потребителите също имат достъп до инструменти на NVIDIA, включващи NVIDIA Omniverse за 3D обработка и екипна работа, NVIDIA Broadcast за излъчване на живо и NVIDIA Canvas за пейзажно рисуване с помощта на изкуствен интелект.

Съдържащият безброй пиксели WQUXGA (3840 x 2400) 400-нитов опционен OLED екран има и няколко технологии, за да гарантира качеството на цвета, например 100% DCI-P3 покритие, PANTONE® Matching System (PMS) Colors, HDR поддръжка и Delta E<2 цветово калибриране. Всичко това означава наситен цвят с дълбоко черно, по-ясно бяло и прецизност на целия цветови спектър. Голямата работна площ на екрана, осигурена от пропорцията 16:10 между широчината и височината, е наистина полезно при управление на лентите с команди на приложенията и на лентата със задачи на Windows в долната и горната част на екрана.

За да отговаря на тази мощност и на тънкия и олекотен дизайн, серията ConceptD 5 е оборудвана с най-високия капацитет батерия, монтирана някога в лаптоп ConceptD. 99.98-Wh литиево-полимерна батерия захранва яркия екран и осигурява достатъчно автономно захранване, за да посрещне до 11 часа[2] продължително сърфиране в интернет, възпроизвеждане на видео и стрийминг през Wi-Fi.

Какво още да очакваме?

Серията ConceptD 5 предлага и голям избор от портове, важни при създаването на съдържание. HDMI 2.1 и full-size SD 7.0 картов четец правят лесно свързването на периферия или бързото прехвърляне на съдържание, а най-новите Thunderbolt™ 4 и USB Type-C конектори зареждат устройствата по-бързо, прехвърлят файлове мигновено и могат да разширят работното пространство на екрана върху няколко външни монитора.

Пълноразмерната клавиатура с подсветка в кехлибарен цвят има твърдо фиксирани бутони и механизъм на задействане с ход от 1,55 mm за удобство и тишина при писане. Тракпадът Corning® Gorilla® Glass е с 27% по-голяма площ в сравнение с този на предходното поколение, а четецът на пръстови отпечатъци е вграден директно в горната лява страна на тъчпада, за да улесни вписването в системата чрез Windows Hello. Вградените бързи бутони добавят удобство за творците при работа; „Snipping Tool Key“ позволява бързо изрязване и споделяне на екранна снимка; “ConceptD Key” отваря прозореца за избор на цвят; “Swapping Apps Key” позволява на творците да превключват между текущи и предишни прозорци чрез многократно натискане на този бутон.

ConceptD 5

Бутоните могат да се променят и персонализират в ConceptD Palette, което позволява на творците бързо и лесно да регулират цветови профили или настройки на вградения микрофон, да имат достъп до любими приложения и да регулират настройките на звука. Потребителите могат също да следят натоварването на процесора, графичния процесор и паметта на лаптопа и когато е необходимо, да превключват между следните режими – пълна производителност, балансиран и тих икономичен.

Десктоп ConceptD 500: Творчество без граници

Десктопът ConceptD 500 е с бял минималистичен съвременен дизайн, с неподвластна на времето естетика и топло кехлибарено осветяване. Мощният компютър е поместен в 20-литров корпус и има едни от най-върховите параметри, което го прави идеален за интензивни задачи като обработка на 3D анимация, видео и сложни дизайнерски проекти.

ConceptD 500

Пускайки Windows 11, най-новият модел (CT500-53A) включва последни технологии на Intel и NVIDIA, като например процесор 12th Gen Intel Core i9 и избор от мощни графики – NVIDIA RTX A4000 или GeForce RTX 3070. С до 128 GB DDR4 3200Mhz памет, до 4 TB M.2 Gen 4 дисково пространство с SSD и до 4TB пространство с твърд диск, той предлага производителността и капацитета, нужни на ресурсоемките 2D и 3D дизайнерски приложения. ConceptD 500 работи добре охладен и е тих – предни отвори за вентилация оптимизират охлаждането, а нивото на шум се поддържа под 40 dbA — като в библиотека.

Пълен набор от портове за свързване към периферни устройства са разположени отзад и отпред, за да бъде улеснен достъпът до тях. Професионалистите могат бързо да прехвърлят файлове с USB Type-C (10 Gbps) порт или с вградения SD картов четец, да се свързват бързо и защитено с интернет чрез високоскоростен LAN адаптер, поддържащ скорости до 2,5 Gbps.

Десктоп ConceptD 100: компактен дизайн, максимална производителност

ConceptD 100 е компактен настолен компютър, подходящ за творци, работещи в малки и средни по големина фирми. Неговият малък размер и класически дизайн го правят идеален за всеки модерен офис или студио. Той е с бял минималистичен дизайн, със заоблени ръбове, горен панел с дървесен ефект и излъчва кехлибарена светлина отпред, за да допълни елегантната си визия.

ConceptD 100

Предназначен за създатели на 2D и 3D съдържание, както и за малки и средни дизайнерски студия, той разполага с мощни компоненти, подходящи за графичен дизайн, 3D моделиране, CAD и BIM натоварвания.

Най-новият модел (CM100-53A) сега разполага с процесори 12th Gen Intel Core i5 или Core i7 и видео процесори NVIDIA T400 или T10001. Това се допълва с 128GB DDR4 3200Mhz памет, до 2 TB 7200 RPM твърд диск или до 2 TB M.2 PCI-e/Gen 4 SSD диск. Портове отпред и отзад улесняват свързването с широк набор от периферни устройства, така че творците да могат бързо да прехвърлят файлове с помощта на порта USB Type-C (10 Gbps) или с вградения SD картов четец. Устройството също така разполага с мрежов адаптер за свързване с LAN мрежи със скорости до 2,5 Gbps, гарантиращи бързо и надеждно свързване с интернет. В допълнение, усъвършенстваното топло отвеждане го поддържа добре охладен, а нивото на шум не превишава 40 dbA.

Ако сте фен на Acer, може да погледнете и новите им модели Chromebook тук и TravelMate – тук. Споделете какво мислите в коментарите или заповядайте да дискутираме заедно очакванията ни към Acer във фейсбук групата ни – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.