Acer Chromebook Vero 514

Новият лаптоп Acer Chromebook Vero 514

Acer представи новия лаптоп Acer Chromebook Vero 514 – първият Chromebook в линията екологични продукти Vero, който отразява цялостния ангажимент на компанията за устойчивост и справяне с екологичните проблеми на планетата. Новият Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) се отличава с уникален дизайн и дълъг eксплоатационен живот. Лаптопът е лесен за разглобяване и рециклиране, с опростен процес на ремонт и ъпгрейди. Acer Chromebook Vero 514 е изработен от рециклирани материали – 30% рециклирана пластмаса (PCR) в корпуса и 50% PCR пластмаса в клавишите на клавиатурата. Повърхността на тъчпада е изработена от 100% рециклирана пластмаса, застрашаваща океана, а опаковката на продукта е 90% от рециклирана хартия.

„Простотата, защитеността и скоростта на работа на този Chromebook идеално се вписват в нашата нишова линия Vero, за която създаваме мощни устройства, даващи съществен принос за опазването на околната среда. Новият Acer Chromebook Vero 514 е следващата стъпка по пътя в осъществяването на  целите в рамките на нашата инициативата Earthion за разработване на по-екологични продукти, които имат положително въздействие върху бизнеса, домовете и училищата на нашите клиенти.“ Това сподели Джеймс Лин, генерален мениджър, преносими компютри, бизнес ИТ продукти, Acer Inc.

По-малко материали, повторно използване и рециклиране

В новия лаптоп Acer Chromebook Vero 514 на Acer са използвани 30% PCR пластмаса за корпуса и рамката на екрана и 50% за клавишите и високоговорителите. Този Chromebook допринася и за намаляването на пластмасовите отпадъци в океана, тъй като във вътрешния корпус на вентилатора, както и в тъчпада OceanGlass™ е използвана рециклирана пластмаса, застрашаваща океана.

Новият Chromebook е специално проектиран за продължително ползване, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Извършването на ремонти и ъпгрейди на паметта и устройството за съхранение на файлове са опростени с използването на стандартни винтове на долния капак. Уникалният дизайн включва шаси без боя, със сиво наподобяващо цвета на камък покритие и 99% рециклируем панел на дисплея.

Acer Chromebook Vero 514

Acer Chromebook Vero 514 има дълготраен повърхностен слой, устойчив е на удар и е покрил тестовете по стандарта MIL-STD 810H. Този подсилен дизайн го предпазва при изпускане от височина до 122 см (48 инча).

Acer Chromebook Vero 514 осигурява висока производителност

Захранван от най-новите процесори Intel® Core™ от 12-о поколение и разполагащ с графика Intel® Iris® Xe, Acer Chromebook Vero 514 отговаря на нуждите на потребителите за съвместна работа в екип, производителност и забавление. Бързо зареждащата се батерия осигурява захранване през целия работен ден, тъй като Chromebook може да зареди до 50% от своя 10-часов живот на батерията само за 30 минути.

14-инчовият Full HD дисплей Corning Gorilla Glass без отблясъци – наличен при моделите със сензорен екран – разполага с яркост от 300 нита и широк 100% sRGB цветови диапазон, осигуряващо по-живо и завладяващо изживяване при гледане.

Acer Chromebook Vero 514 притежава дизайн с тънка рамка, който осигурява впечатляващото съотношение на екрана към корпуса 88%. Full HD уеб камерата с намаляване на отблясъците и DTS аудио с интелигентен усилвател гарантират висококачествени видеоконференции.

Проектиран за работа в мрежа и много периферни устройства, Acer Chromebook Vero 514 разполага с бърз и надежден Wi-Fi 6E и се свързва безпроблемно с набор от устройства и дисплеи. Той също така предоставя възможности за зареждане няколко порта, включително два USB Type-C, USB 3.2 Type-A и HDMI.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514

Acer Chromebook Enterprise Vero 514 предоставя на корпоративните потребители бизнес функциите на ChromeOS, като дава възможност на служителите в организации, контактни центрове, здравни организации и други бизнеси по-голяма оперативна ефективност и продуктивност. Chromebook Enterprise Vero 514 пристига с отключени бизнес възможности на ChromeOS, включително подобрена защитеност, отчети за използването, гъвкаво облачно базирано управление и пускане в експлоатация без потребителска намеса.

Опаковките от рециклирани материали допълнително намаляват въздействието върху околната среда

Опаковката също използва рециклируем материал, за да помогне да се сведат до минимум екологичните отпадъци. Кутията е изработена от 90% рециклирана хартия. Чантата за лаптопа и протектора за клавиатурата са направени от 100% рециклирана пластмаса. Адаптерният ръкав е изработен от хартия, заменяйки използването на традиционната найлонова торбичка. След като Chromebook е настроен за употреба, опаковъчната кутия на устройството може да се трансформира в многофункционална триъгълна стойка за лаптоп или да се използва за други домакински или офис функции.

Пълна гама от екологични продукти Acer Vero

Новият Acer Chromebook Vero 514 е най-новото допълнение към линията Vero на Acer, която включва лаптопи Aspire Vero, Veriton Vero All-In-One, монитори Vero, проектор Vero и аксесоари с марка Vero, включително мишка и клавиатура.

Acer Earthion

Гамата от продукти на Vero стартира в рамките на инициативата Earthion. Чрез своята мисия Acer използва своите силни страни и партньори по веригата за доставки, клиенти и служители, за да разработи иновативни и интегрирани решения, които да помогнат за справяне с екологичните проблеми за по-устойчиво бъдеще. Целите на Earthion включват ангажимента на RE100 на Acer за източник на 100% възобновяема енергия до 2035 г., по-екологичен дизайн на продуктите и намаляване на въглеродния отпечатък на веригата за доставки на Acer.

Ако сте фен на Acer, може да погледнете и новите им модели Chromebook тук. Споделете какво мислите в коментарите или заповядайте да дискутираме заедно очакванията ни към Acer във фейсбук групата ни – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.