Новата актуализация Windows 10 April 2018 заключва компютри

Новата актуализация Windows 10 April 2018 заключва компютрите, които ползват приложения като Chrome на Google и дори виртуалния асистент на Microsoft Cortana.

Проблемът в най-новата версия на Windows 10, която се разпространява от понеделник, накара стотици потребители да превземат Reddit, както и форумите за поддръжка на Chrome и Microsoft, за да се оплакват от привидно случайни инциденти, при които машините се заключват.

„Всичко замръзва, клавишите не работят, Ctrl Alt Delete не работи“, каза един раздразнен потребител на Reddit, наречен TheCuteCat. „Единственият начин, с който успях да го оправя, е като натиснах бутона за включване на лаптопа. Трябваше да го приспя и после пак да го събудя.“

Проблемът не засяга всички компютри с последната актуализация Windows 10 April 2018. Отразява се на по-новите компютри с вградените графични чипове на Intel. От Microsoft потвърдиха проблема и казаха, че работят върху коригирането му, като планират да са готови на 8 май.

„Някои устройства може да замръзнат, когато използват определени приложения, като Hey Cortana или Chrome, след инсталирането на актуализацията Windows 10 April 2018“. Това заяви служител на Microsoft във форумите за поддръжка на компанията.

Как можете да го оправите?

От компанията предложиха изключване на засегнатия компютър, като затворите и отворите капака на лаптопа. Mожете също да натиснете бутоните за увеличаване и намаляване на звука едновременно три пъти за Windows таблети.

Може да използвате и следната команда:

Windows key + Ctrl + Shift + B

Проблемът, който може да се получи по всяко време, влияе и върху собствените Surface машини на Microsoft, според докладите.

Като се има предвид, че Chrome е едно от най-популярните приложения в Windows, държи 66,1% от световния пазарен дял през април по данни от StatCounter, как този проблем не е бил засечен, не става ясно. Сигнали са подадени от публичните тестери от Windows Insider преди месец.

Microsoft също така бяха принудени да отложат излизането на актуализацията от април 2018 г. точно в последната минута, когато беше открита сериозна грешка, която причини машинни сривове.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.