Garona HalForcen movie

Героите на WoW – Garona Halforcen Част 1/2

Номер шест! Ще разгледаме историята на Garona Halforcen, която авторът лично за пръв път видя във филма.

Ранната история на Garona

Раждането на Garona се случило благодарение на машинациите на Gul’Dan, който сношава една дренайска жена със свой оркски войн. Сега е моментът да вмъкнем, че ако не сте видели нашата статия за Gul’Dan, можете да я погледнете тук. Резултатът от мешавицата бил дете, което на външен вид много наподобявало човек. Уарлокът използвал заклинания върху Garona, за да може да контролира ума ѝ, осигурявайки си пълното ѝ подчинение.

Хибридката е отгледана сред хората на баща си, като е мразена от повечето орки, затова че е различна. Години наред мнението за нея е, че е грозна и деформирана, като това се отразява на начина, по който самата тя възприема себе си. Вуйчо ѝ Vindicator Maraad не бил особено впечатлен от факта, че Garona е наполовина орк. Той искал да я намери и това не било никак лека и бърза задача.

Garona Books

Докато пътувала със своите, Garona Halforcen се превърнала в незаменим член на Shadow Council. Тя била въведена в клана Stormreave, орките я използвали за преводач, а Gul’Dan я изпращал на шпионски мисии. Въпреки това Garona не принадлежала към никой клан и ѝ липсвала вярност към такъв.

Заради смесената кръв на Garona нейната съдба била отдавна решена, а именно – да бъде вечно отхвърляна и да може да разчита само на себе си, за да оцелее. Gul’Dan често се възползвал от това и я принуждавал да тренира, като я карал да върши неща, които можели да имат фатален край за живота ѝ. Това обаче я превърнало в ценен войн.

Garona Halforcen била изпратена заедно с Ордата на първите оркски инвазии в Azeroth. Тя също е от малкото, които лично са се сражавали с Guardian Medivh (Magus). Цялата войска била убита, като жива е останала единствено тя, за да предаде съобщение на уарлока Gul’Dan. След известно време тя се завърнала в Azeroth и се срещнала отново с Magus.

Там тя получила  титлата Emissary и била изпратена в Karazhan, където се запознала с Khadgar – чиракът на Medivh. Той не бил особено очарован от нея, но Magus настоял Garona да получи нужното уважение.

Garona Halforcen Horde

Garona Halforcen в кралството на Хората

Тя спечелила доверието на хората, когато им помогнала за убиването на демон, нападнал библиотеката в The Great Tower. Един ден Garona по грешка споменала на Khadgar, че очаква пристигането на орките през The Dark Portal.

Полуорката с времето започнала да се привързва към Medivh и започнала да се двоуми на чия страна е всъщност. Връзката ѝ с Алиансите я карала да се чувства по-човечна.

Странното поведение на магьосника след пристигането на орките накарало Garona Halforcen и Khadgar да се усъмнят. Използвайки заклинание, двамата разкрили, че точно Medivh бил отговорен за отварянето на The Dark Portal и оркската инвазия в Azeroth. Последвала битка, в която двамата успели да разсеят магьосника, за да имат време да избягат. След това поели към бившото кралство на Azeroth.

Когато пристигнали, веднага разказали историята си на Lord Anduin Lothar и крал Llane Wrynn, но кралят не повярвал, че това, което говори Garona Halforcen, е истина. Въпреки неговия отказ да приеме истината, Lothar осъзнал, че Magus е полудял. По негово предложение група войни била изпратена в битка с магьосника. Сред войните била и Garona.

Garona Halforcen King

Докато групата търсела кулата, попаднала на таен вход. През него те стигнали до огледално копие на кулата, което било обитавано от Sargeras. Garona Helforcen и Khagdar станали свидетели на нещо, което променило живота им. Karazhan показал бъдещето на полуоркската шпионка. В него тя убива крал Llane по време на оркска инвазия в Stormwind.

Тя била ужасена от това, което предстояло да се случи. Кралят бил един от малкото хора, които я уважавали, и тя знаела, че няма никакво желание да посегне на или да предаде владетеля. Khadgar успокоил Garona, като ѝ казал, че ако видението е истинско, то ще се измъкнат от Karazhan живи.

Когато намерили Medivh, той бил освободил всички сили, които има на Sargeras. Ядосана на предателството, Garona нападнала Magus, който обаче я хванал в магия и ѝ казал, че е разочарован от нея. Според думите му той смятал, че тя е единственият човек, който би разбрал през какво минава магьосникът.

Отдавайки се на съжаление към Garona, Medivh докоснал главата ѝ и призовал втора магия, която показала на орката всички решения, които магьосника трябвало да вземе. По време на кратката схватка, докато Garona била в безсъзнание, Gul’Dan усетил, че краят на Medivh приближава, и използвал магия, за да влезе в ума му. Магьосникът показал на демона мощен артефакт, наречен The Eye of Sargeras, с цел да убеди орка да нападне света на хората. Докато демонът се опитвал да извлече информация за местонахождението на артефакта от ума на магьосника, Medivh бил убит от Khadgar и Lothar.

Това причинило огромна болка на Gul’Dan и той изпаднал в кома. След схватката и падението на Magus, Garona Halforcen била изчезнала.

Garona Halforcen

Бъдещето на Garona Halforcen

Garona вече била един от най-доверените хора на крал Llane. Заради виденията тя никога не могла да бъде напълно сигурна във вярността си към него. Тя му разкрила вътрешна информация от плановете на орките, която кралят използвал, за да бъде стъпка пред тях във войната.

След като орките я освободили по време на нападение над Nortshire Abbey, на Garona било заръчано да убие краля. Видението се оказало истина, но тя не можела да не се подчини на заповедта, защото била под контрола на Gul’Dan и неговата тъмна Fel магия. С огромна тежест и тъга, осъзнавайки действията си, тя убила крал Llane, като извадила сърцето му.

Garona Halforcen Kills King Llane

Синът му – Varian, станал свидетел на действията на Garona. Години по-късно, когато бил вече по-възрастен войн, той все още не разбирал защо орката плачела, докато убивала баща му. Тогава тя била бременна със своя син – Med`An.

Gul’Dan не бил способен да управлява Ордата, защото все още бил в кома. Orgrim Doomhammer предизвикал Blackhand на дуел, в който го убил, и си спечелил мантията на Warchief. Той наредил Garona Halforcen да бъде намерена и затворена. Когато орките я довели, Orgrim я измъчвал почти до смърт, докато не разкрила локацията на Shadow Council и Gul`Dan.

Оркът повел таен отряд към убежището на демоните и го унищожил, като убил всички в него и с това действие получил контрол над Ордата. По това време бременната Garona избягала от своя затвор и изчезнала в горите на Azeroth. Шпиони продължили да я търсят, дори след края на Втората война, но тя успяла да се укрие и да роди своя син Med’An.

Тя намерила своя приятел Meryl Winterstorm и му разказала своята история, като споделила, че тя и бебето са в опасност. Meryl приел да се грижи за детето, но Garona имала условие. Никога да не му казва коя е майка му. След това изчезнала, но обещала да бди над своето дете…

Това беше първата част от историята за Garona Halforcen. Надяваме се да ви е харесала и да сте научили нещо ново. Следете страницата на Technology.bg, за да прочетете и втората част, която идва съвсем скоро.

 

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?